U UTRCI ZA NAGRADU

Rambo Amadeus: Oslonimo se na nauku i manje se brčkajmo u blatu zabluda

Spot “Osloni se na nauku” Muzzik Video Awards nominiran u kategoriji najbolji animirani video

Rambo Amadeus. Exit

L. K. P.

11.4.2022

Muzzik Video Awards (MVA), regionalni festival kratkog muzičkog filma, koji nas upoznaje sa najboljim regionalnim spotovima, izvođačima i autorima različitih muzičkih žanrova, nedavno je objavio da je spot “Osloni se na nauku”, za pjesmu koju je Rambo Amadeus realizovao uz podršku Ambasade Velike Britanije u Podgorici i UNICEF-a početkom novembra prošle godine, nominiran u kategoriji najbolji animirani video.

Crteže, 3D modeling, animaciju i montažu spota potpisuje Darko Vlaović, a istaknuti autor, muzičar, izvođač i ekološki aktivista putem Facebooka pozvao je poštovaoce njegovog rada da jednim klikom doprinesu promovisanju nauke.



- Spot za pjesmu koju sam uradio u svrhu popularizacije nauke nominovan je za nagradu. Ako pobijedi, gledat će se više. Što se više bude gledao, gledaoci će biti sve raspoloženiji da povjeruju refrenu ove pjesme. Što se više ljudi bude oslanjalo na nauku, manje ćemo se brčkati u blatu zabluda i predrasuda, napisao je Rambo Amadeus, inače UNICEF-ov ambasador dobre volje.

I sarajevski alternativni bend "Činčila" je sa svojim spotom "Pogledaj" nominiran za najbolji animirani video na Muzzik Video Awardsu.

Za Ramba Amadeusa i ostale nominovane možete glasati putem zvaničnog sajta Muzzik Video Awards festivala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.