TRAŽIO JE NOVAC

Ivana Paradžiković otkrila zašto je nestala s Instagrama: Lik je ostvario prijetnju...

Nisam odgovorila, jer meni nije nimalo kul zarađivati ucjenjujući ljude

Ivana Paradžiković. Arhiva

Piše: L. S. R.

26.4.2022

TV voditeljica Ivana Paradžiković otvorila je novi Instagram profil nakon što joj je stari hakiran. 

- E moja ti. Nestala u dva klika! Sve sam pokušala, službeno i neslužbeno, ali nema povratka. Na nekoliko godina života on je samo stisnuo "delete". Budući da sam ja nasjela na foru, možda nekome pomogne ovaj post. Budući da sam prije nekog vremena prolazila proces autentifikacije, ona plava tačkica kraj korisničkog imena, nije mi bilo nimalo sumnjivo kad sam to jutro dobila poruku od Instagrama.

Pisalo je da mi je odobrena autentifikacija i da samo kliknem link kako bih aktivirala kvačicu. I eto ti đavla. To je bio koban potez jer ti hakeru moraš na neki način dati dopuštenje da te hakira, kliknuti neki link, prihvatiti nekog trojanskog konja.


Odmah mi se javio na WhatsApp. Američki pozivni broj, profilna fotka iz animea. Moj sin kaže, očito neki kul haker. Napisao mi je da mi ne želi ništa nažao učiniti s fotkama i profilom, neko da samo želi pare. Tako kao zarađuje za život.

Budući da mu nisam odgovorila, jer meni nije nimalo kul zarađivati ucjenjujući ljude, lik je ostvario prijetnju i stvarno, obrisao! Delete nekoliko godina života. I zato... Ja sam Ivana Paradžiković. I ovo je moj novi virtualni život - napisala je voditeljica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.