LONI VILISON

Atraktivnu manekenku više niko ne može prepoznati: Danas je beskućnica i nema zube

Odjednom je nestala iz javnosti, a prvi put ponovo je primijećena prije dvije godine

Loni Willison bila je vrlo poželjna dama. Twitter

H. J. I.

27.4.2022

Nekadašnja manekenka i bivša supruga zvijezde Baywatcha Loni Vilison (Willison) svojim pojavljivanjem u javnosti uvijek ostavi bez teksta jer je gotovo više niko ne može prepoznati. 

Loni je bila jedna od žena koje samom pojavom mame uzdahe, a na njenoj vitkoj liniji i savršeno plavoj kosi zavidjele su joj mnoge. Godinama prije živjela je holivudski san, šetala po crvenim tepisima i prisustvovala brojnim događajima.


Loni na naslovnici autralijskog časopisa GlamFit. Agencije

Ipak, danas kratko ošišana i bez zuba, svjetla Hollywooda zamijenila je kopanjem smeća gdje svakodnevno traži nešto za obući ili jesti kako bi preživjela.

Bivša manekenka odjednom je nestala iz javnosti, a prvi put ponovo je primijećena prije dvije godine. Sada je beskućnica već skoro šest godina, a uporedo se bori i sa ovisnošću o opijatima kao i depresijom.

Iako su joj njeni prijatelji i poznanici željeli pomoći te je skloniti sa ulice, čin se da to nju nije previše zanimalo, a jednom prilikom priznala je kako joj je dovoljno što ima hranu i mjesto za spavanje, kao i da se ne tušira tako često jer je tako sigurna da je niko neće napasti ili silovati.

Loni već 6 godina živi ko beskućnica i kopa po smeću. Twitter

- Nemam mobilni telefon. Imam hranu i imam gdje da spavam. Tu i tamo dobijem i novac - rekla je za medije posljednji put.

Lonin život obilježili su i veza, a zatim i brak sa Džeremijem Džeksonom (Jeremy Jackoson), također ovisnikom, s kojim se vjenčala 2012. godine. Iako nije dugo potrajao, bio je daleko od idealnog. Džeremi joj je svakodnevno nanosio fizičku bol, tukao je i ostavljao joj vidljive tragove nasilja koje ona nije željela prijaviti. Ipak, i nakon što se agonija završila, umjesto da potraži pomoć, ona se odala mnogim porocima.

Loni i njen bivši suprug Džeremi Džekson. Agencije

Nakon što je 2016. izgubila posao na mjestu asistentice u centru za estetsku hirurgiju, Loni je ostala bez stana i auta.

Zatim je, tvrdi, kratko radila kod agenta za nekretnine koji je odbio da je plati što je dodatno doprinijelo njenom finansijskom, ali i psihičkom lošem stanju, a jedino što joj je napsolijetku preostalo je život na ulici.

Specijalista za odvikavanje od droge Larry Marinelly koji posjeduje i kliniku ponudio je da besplatno pomogne Loni, čak joj izloživši i plan liječenja.

Nažalost, ona je odbila liječenje i vratila se na ulicu za manje od 24 sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.