NOTNI RAZGOVOR

Adnan Jakupović za „Avaz“: Ne bih nikad živio život Čole i Merlina

Najljepše je doći svojoj kući kad te dijete čekam priznao je Jakupović

Jakupović: Uživa u ulozi oca. Instagram

Razgovarala: A. Zukić

5.5.2022

Pjevač Adnan Jakupović posljednjih dana radi punom parom, priprema nove pjesme i pun je planova. Nedavno se ostvario u ulozi oca i to ga je posebno usrećilo. U razgovoru za „Avaz“ govorio je o karijeri, porodici i svom životu.




Ide nabolje

- U studiju sam, snimam dvije nove pjesme. Nisam siguran kada će biti objavljene jer nisam osoba koja planira takve stvari. Nadam se da će biti što prije. Čak pripremam i duet, tako da će sve to uskoro ugledati svjetlo dana - kaže on.

Imate li zakazanih nastupa?

- Imam mnogo. Provjerio sam u rokovniku, imam samo pet-šest vikenda slobodnih.  Dogovorio sam već Novu godinu i reprizu, tako da će biti puno posla ove godine.




Adnan Jakupović. Instagram

Jedno vrijeme ste bili na pauzi što se tiče karijere. Koji su razlozi?

- Pandemija koronavirusa, tada je sve stalo. Niko nije radio, nije snimao pjesme. Sada smo se aktivirali i sve ide nabolje.

Kako ste tada provodili vrijeme?

- Mogu reći, koliko god ružno zvučalo, meni je pandemija koronavirusa donijela radost, tada mi se rodio sin. Svakako nigdje nismo mogli izlaziti, tako da sam ja to vrijeme provodio s njim. Teško mi je palo što ne radim, ali prve njegove dane sam proveo s njim.



U kafani...

Kako se osjećate u ulozi oca?

- Prije sam bio tip muškarca koji, kad sjedi s društvom u kafani pa neko kaže: „Moram ići, imam nekih obaveza“, uvijek govori: „Pa pusti neka žena to uradi.“ Nisam mogao zamisliti kakav je osjećaj... Sada znam, najljepši... Doći svojoj kući kad te dijete čeka. To me potpuno promijenilo. Snašao sam se u toj ulozi.

Koliko Vam je teško održati balans između karijere i privatnog života?

- Imam običaj reći da ja nikad ne bih mogao živjeti život Zdravka Čolića ili Dine Merlina. Ne bih nikad želio biti velika zvijezda. Živim život običnog čovjeka, družim se s ljudima s kojima sam se i prije družio. Ovo je samo moj posao, ne smatram sebe zvijezdom.



Presvlačio sam sinu pelene

Jeste li pomagali supruzi kada ste dobili sina?

- Presvlačio sam mu pelene, uspavljivao ga i hranio. Sada je već narastao i hoda, vodim ga svugdje sa sobom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.