SNIMAT ĆE U BEOGRADU

Glumac Izudin Bajrović za "Avaz": Igram u nastavku "Južnog vetra"

Dobio nagradu za životno djelo "Adem Čejvan"

Bajrović: Snimanja u Beogradu. Arhiv

Piše: N. Aj.

15.6.2022

U okviru 21. festivala bosanskohercegovačke drame – „Zenica 2022“, specijalno priznanje, nagrada za životno djelo "Adem Čejvan" za izuzetan doprinos u razvoju teatarske umjetnosti u BiH iz oblasti glume, režije, teatarske pedagogije i produkcije pripalo je vrhunskom glumcu Izudinu Bajroviću.

- Ova nagrada nosi ime po jednom od pionira glumačke umjetnosti i zanata u BiH koji dodjeljuje Bosansko narodno pozorište u sklopu festivala. Drago mi je da sam dobio to priznanje, ponosan sam na neki način. Lijepo je da neko ipak prepozna ono što mi radimo i da cijeni i vrednuje to. Ovo je retrospektivna nagrada, koja uzima u obzir sve ono što je rađeno - rekao je Bajrović za “Dnevni avaz”.

Naglasio je da nagrade imaju i moraju imati smisla.

- Ne smijemo ih prestati cijeniti s vremenom. Iako su, naravno, one najznačajnije kada ih još nemamo, a kada ih dobijemo, onda shvatimo da se naš život ne promijeni zbog nagrade. Ali one mogu da djeluju stimulativno na nas i da nam daju gorivo za nastavak onog čime se bavimo. Ne treba ih pretjerano cijeniti, ali ne treba ni prestati - istakao je Bajrović.

Trenutno snima dvije serije u Beogradu.

- Riječ je o serijama “Nemirni” i “Južni vetar”. Prva je potpuno novi projekt, snima se prva sezona, dok ću igrati u nastavku “Južnog vetra” - otkrio je Bajrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.