MEGAPOPULARNA SERIJA

Nevjerovatno: Zvijezda "Stranger Thingsa" još 2016. slučajno otkrila kraj četvrte sezone

Fanovi sada masovno komentiraju video iz 2016. godine te nazivaju "Matarazza genijem"

Glumci "Stranger Thingsa" 2016. godine. Printscreen

N. Aj.

15.6.2022

Zvijezde Netflixove hit serije "Stranger Things" Gejten Mataraco (Gaten Matarazzo), koji glumi Dastina (Dustina), slučajno je otkrio ključni obrat u četvrtoj sezoni, i to nekoliko godina prije objavljivanja.

Dok su glumci iz serije 2016. godine razgovarali s voditeljem Rikijem Kamilerijem (Ricky Camilleri), osvrnuli su se na prvu sezonu. Teorije fanova bile su glavna tema tog razgovora, a jedna od tih teorija ostvarila se u četvrtoj sezoni, prenosi Index.hr.

Naime, Gejten je govorio o svojoj omiljenoj teoriji fanova koju je vidio na internetu.

- Vidio sam ovaj jedan video. Tip je govorio da su sva laboratorijska djeca, osim Jedanaest, dakle od jedan do deset, kaže da većina njih je mrtva, a drugi su protjerani u "Upside Down". Nisu mogli izaći. Zato što su tako dugo bili u "Upside Down" i to je, možete vidjeti, utjecalo na Vila (Will), utjecalo je na njih jer su bili toliko dugo. Preobrazili su se u ono što je bilo čudovište. Dakle, čudovište je nedavno laboratorijsko dijete - ispričao je Gejten.

Mili Bobi Braun (Millie Bobby Brown), koja u seriji glumi Eleven (Jedanaest), nakon njegovih izgovorenih rečenica iznenađeno dahće. "Upside Down" u seriji je, inače, alternativna dimenzija koja postoji paralelno s ljudskim svijetom.

Ako gledate seriju, znat ćete da ova teorija nije daleko od istine. Fanovi sada masovno komentiraju video iz 2016. godine te nazivaju "Matarazza genijem".

"Fan koji je smislio teoriju sada se smiješi", "Kreatori su ili pisali bilješke ili je ovo sve samo slučajnost", "Milina reakcija je ista kao i moja tokom gledanja epizode", "Nije imao pojma da će otkriti kraj serije", "Otkrio je sve", "Kreatori su iskoristili teoriju fanova", samo su neki od komentara.

Inače, četvrta sezona serije na Netflixu je osvanula 27. maja s ukupno sedam epizoda. 1. jula bit će objavljene još dvije finalne pod naslovima "Papa" i "The Piggyback". Finalna epizoda trajat će čak dva sata i 19 minuta.

Prva sezona ove serije izašla je 2016. godine, a fanovi su na četvrtu sezonu čekali čak tri godine. Serija je srušila rekord gledanosti u prvom vikendu prikazivanja skinuvši s trona drugu sezonu "Bridgertona". Malo je reći da su gledaoci oduševljeni viđenim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.