POTREBA ILI LUKSUZ

Skupa kola, BMW, Audi: Evo koliko su poznati novca iskeširali za svoje metalne ljubimce

Volan BMW X6 je u rukama Sandre Afrike

Šta voze domaće i regionalne poznate ličnosti. Agencije

Piše: A. Zukić - N. Ajnadžić

16.6.2022

Dok je nekima automobil prijeka potreba, drugima je to luksuz i način da kolegama i fanovima pokažu svoj status u društvu i kako se rangiraju na ljestvici uspjeha.

Često vidimo naše slavne, kao i one iz regiona, kako voze “bijesna” kola, a neki od njih su za “Dnevni avaz” otkrili koliko su platili svoje metalne ljubimce.

Emir Aličković, frontmen “Lapsus benda”, vozi Mercedes E Coupe, 2017. godište.

Nagrada za trud

- Kupio sam ga novog, malo troši, a lijepo izgleda. Momački auto, neću zauvijek biti momak. Uštedio sam i sebi za rođendan kupio. Koštao me nov 62.000 eura. Stvarno mi je bio potreban dobar automobil jer zaista mnogo putujem, nisam razmišljao o drugima dok sam ga kupovao. Sebe sam počastio kad sam se već naradio - kroz smijeh nam je rekao Aličković.

Dodao je da svoj uspjeh najčešće pokazuje brojem nastupa širom regiona.

- Svakako da je automobil nekima mjerilo nečega, a poznajem ljude koji vozaju jeftine automobile, a imaju milione, tako da... - kazao je Aličković.

Pjevačica Sandra Afrika, nakon BMW X6, odlučila se za Mercedes SLK, a o cijeni nije željela govoriti. Ipak, prema dostupnim podacima s interneta, ovo vozilo košta oko 100.000 eura.

Nerad Tips: Automobile mijenjam kao hobi - Avaz
Korać: Auto kao znak pažnje - Avaz
Rasta: Što da ne - Avaz
Afrika: Mogu sebi priuštiti - Avaz
Mandić: Sigurnost bitna - Avaz
+1


- Automobil kao automobil, ne gledam to kao na neku bitnu stvar. Sama sam zaradila taj novac i sebi ga mogu priuštiti, ali ne bolujem od luksuza. Vozim ga već nekoliko godina - rekla nam je Sandra Afrika.

Stefan Đurić Rasta kaže da voli sebi ugađati, pa se počastio skupocjenim automobilom BMW I8, koji košta oko 150.000 eura.

- Svaki svoj trud i rad nagradim. Čim završim s nastupom, idem u studio da radim. Volim sebi da ugađam, a automobil nije znak ničega, ali ovaj mi se svidio. Kada sam već u mogućnosti da ga priuštim - što da ne. Ne znam kako na to ljudi gledaju, nije znak statusa, ja sve što radim, radim isključivo za sebe. Gledam svoja posla - istakao je Rasta.

Zaštitni znak

Nikola Keljanović, poznatiji kao Nerad Tips, na društvenim mrežama postao je poznat po skupocjenim automobilima koje stalno mijenja.

- Nedavno sam vozio zlatni Porsche i svi su znali da sam ja u pitanju. Sada vozim AMG c63 S, košta 100.000 eura. To je nekako moj zaštitni znak, stalno mijenjam automobile, kao neki hobi - rekao je Nerad Tips.

Slađani Mandić kod automobila je važno da je udoban i siguran, a trenutno vozi BMW X6.

- Ne znam koliko smo platili, često mijenjamo automobile i ne uzimamo nikada novo skroz. Zato i mijenjam kola. Za naš posao je primarno da imamo aute koji su dobri, koji mogu podnijeti duga putovanja, novija godišta, udobna. Suprug i ja imamo jedan manji auto i džip zbog veličine. Kada imate dvoje djece kao ja, važna je sigurnost - kazala je Mandić.

Najbolji je službeni

- Možda je papku luksuz. Auto je potreba. Luksuz je jahta. Bitno je da, kad pritisneš kočnicu, on zakoči. Koliko sam svoj platio, to je moja privatna stvar. A auto nije ništa više nego potreba i sigurnost da znaš da ćeš stići od tačke A do tačke B. Vozim Mercedes, trenutno rentakar. Najbolji auto na svijetu je službeni - rekao nam je, u svom stilu, Dragan Marinković Maca.

Mercedes-Benz na poklon

Rijaliti zvijezda Ana Korać poznata je po tome da voli luksuz, pa je tako i kada su automobili u pitanju. Korać posjeduje Mercedes-Benz G-klasa, čija je cijena viša od 160.000 eura.

- Taj automobil sam dobila na poklon od dečka, koji me pazi i najbolji je na svijetu. To je znak pažnje. Meni automobil ništa ne predstavlja, prijevozno sredstvo... Cijena se može provjeriti - rekla je Ana Korać kroz smijeh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.