ŽIVI U AMERICI

Enela Palavra, pjevačica bosanskih korijena za "Avaz": Spremam se na turneju s Lepom Brenom

„Ovo ljeto“ je vrlo dobra, mladalačka, klupska, prava ljetna pjesma, kaže Palavra

Piše: A. Hodžić

8.8.2022

Enela Palavra: Poslije ljetovanja nema pauze. Instagram

Enela Palavra, pjevačica bosanskih korijena koja živi u Americi, nakon kraće pauze, objavila je spot za pjesmu „Ovo ljeto“, za koju tekst i muziku potpisuje Siniša Ličina.

- Napravila sam malu pauzu da bih bolje upoznala sebe. „Ovo ljeto“ je vrlo dobra, mladalačka, klupska, prava ljetna pjesma. Baš s takvom sam se željela vratiti na estradu. Posebno me raduje što se uveliko sluša u klubovima. Mislim da sam uspjela na sebe skrenuti pažnju kvalitetnim tekstom, dobrom muzikom i visokoprodukcijskim spotom - govori nam Enela.

Pjevam i uživam

Trenutno je na odmoru u Ulcinju, Sarajevu...

- Poslije ljetovanja nema pauze. Moram završiti deset novih pjesama koje su već pripremljene. Još imam sitnice doraditi i sve je spremno. U avgustu ću biti u Kanadi, poslije čega idem na veliku američku turneju s Lepom Brenom. Sretna sam što ću se na sceni pojaviti s najpopularnijom folk pjevačicom. Iskustvo više za mene, ali i odlična prilika da od jedne takve velike pjevačice puno toga i naučim - iskrena je Enela.

Ističe da nije jedna od onih koji se opterećuju time hoće li odmah imati hit.

- Polako. Pjevam i uživam. Ako pogodim hit, to je onda to! Do tada uživam u onom što radim, bez brige o tome šta će biti iz toga - nastavlja lijepa pjevačica.

Enela je ranije snimila duet „Nije mi dobro“ s Alenom Islamovićem, „Mlađe, slađe“ sa Selmom Bajrami, „Vatra s vatrom” je pjesma koju je otpjevala s Nemanjom Stankovićem, „S tobom na vi“ s Mensurom Salkićem...

Kada nije u studiju ili ne nastupa, Enela najviše vremena provodi s proodicom, prijateljima, ali i u teretani.

Diže tegove

- „Zaljubljena“ sam u teretanu. Treniram dizanje tegova i to me veoma smiruje. Volim da čitam, pišem. Filozof sam pa provodim dosta vremena razmišljajući i istražujući - nastavlja pjevačica.

Osim što svoj život želi posvetiti muzici, brigu o životinjama nikako neće zapostaviti.

- Puno volim životinje i uvijek činim sve da zbrinem one koje nađem na ulici. U nekoliko gradova bivše Jugoslavije u narednom periodu otvorit ću azile za prihvat životinja. Osim toga, vjerujem da ću do kraja godine početi s realizacijom jednog velikog humanitarnog projekta kojim ću ulagati u Bosnu i Hercegovinu i pomoći ljudima koji su u proteklom ratu preživjeli najgore. To je, uz muziku, moja zadaća koju sam stavila pred sebe i želim je završiti - govori nam Enela Palavra.

Ljubavni život

O ljubavnom životu ne priča puno.

- Najvažnije mi je da imam veliku podršku moje porodice, ali i brojnih poznatih pjevača iz BiH, pa i šire. Imam veliki krug prijatelja i, kada smo zajedno, istinski uživamo. Ništa drugo, osim muzike i mog humanitarnog rada, nije toliko važno - tajanstvena je Enela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.