ODLIČNO RASPOLOŽENJE

Glumica Marija Pikić oduševila modnim odabirom na crvenom tepihu

Prepustila sam se Borisu Kargotiću i njegovom "Demode Couture" modnom ateljeu, rekla je Pikić

Pikić odlučila da izađe iz svoje zone komfora. N. Begić

Piše: N. Ajnadžić

13.8.2022

Glumica Marija Pikić oduševila je svojim modnim odabirom na crvenom tepihu 28. Sarajevo Film Festivala. Bila je i odlično raspoložena te je otkrila čija je kreacija.

- Ove godine sam odlučila da izađem iz svoje zone komfora, prepustila sam se Borisu Kargotiću i njegovom "Demode Couture" modnom ateljeu - rekla je Pikić.


Potom se osvrnula na film "Balada".

- To je ustvari neka vrsta poveznice i osvrta na sve naše epske priče i narodne balade, kao i sudbine koje su, hajmo reći, od tog trenutka do danas na neki način ostale nepromjenjive. Vrijeme se jeste promijenilo ali međuljudski odnosi vrlo malo. Mi jesmo konkretno stavili sudbinu jedne žene u prvi plan. I to smo smjestili danas u neku manju bosansku kasabu koja nije imenovana, nije bilo potrebe da se imenuje. Bavili smo se tom slikom, nećemo dalje otkrivati - kazala je oflično raspoložena Marija.


Glumica je rekla da je SFF prvi veliki festival za nju.

- Obožavam ga, volim da mi se vratim. Na njemu sam dobila i prvu veliki nagradu u životu Srce Sarajeva. Od toga je prošlo evo 10 godina. Imam pregršt lijepih uspomena, kontakata i prijateljstava odavde - istaknula je Pikić.

Rekla je da bi voljeli da osvoje nagrade s ovim filmom ali da je još rano o tome govoriti jer je film tek krenuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.