BH. REDITELJ

Tanović o projekciji prve epizode "Kotline": Begić je preuzela režiju nakon Orhanove nesreće

Cijela ova priča počela je prije nekoliko godina, ne sjećam se više ni koliko ima, kazao je Tanović

Danis Tanović sa suprugom na crvenom tepihu. N. BEGIĆ

A. O.

14.8.2022

Bh. režiser Danis Tanović večeras na svečanom prijemu i pretpremijernoj projekciji prve epizode "Kotline" obratio prisutnima.

Između ostalog, on je otkrio da je rediteljica Aida Begić nakon privatne tragedije preuzela režiju te joj se na tome zahvalio.


Veliki zadatak

- Cijela ova priča počela je prije nekoliko godina, ne sjećam se više ni koliko ima - kazao je Tanović na samom početku obraćanja. 

Također, zahvalio se i direktoru BH Telecoma, Sedinu Kahrimanu, bivšem direktoru Sarajevo Film Festivala Mirsadu Purivatri.

Osim toga, istakao je da Jovan Marjanović koji je naslijedio Purivatru ima veliki zadatak da nastavi ono što je on napočeo.


Ekipa "Kotline"

- Želim da se zahvalim ekipi serije jer sam ja u jednom trenutku napustio snimanje jer sam imao privatnu tragediju i zahvaljujem se Aidi Begić koja je tako nesebično ušla u projekat i nastavila da režira seriju kako smo započeli - što vjerujte nije lak zadatak. Hvala Aidi Begić i cijeloj ekipi - kazao je Danis.

Tanović je govorio i o drugoj sezoni, a otkrio je da će se dio snimanja serije snimati u Zenici. 

Ekipa "Kotline" predvođena Danisom prošetala je prvim crvenim tepihom drugog dana SFF-a, a serija koja je nastala u produkciji BH Telecom Content Laba prati istragu ubistva u Zemaljskom muzeju.

Scenarij serije je takav da želi dočarati savremeno Sarajevo u kojem se dešava okrutni sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.