ALEJA ZASLUŽNIH GRAĐANA

Sahrana legendarnog kompozitora: Posljednji ispraćaj Kornelija Kovača uz pjesmu Zdravka Čolića

Brojne poznate ličnosti došle da ga isprate

Kornelije Kovač: Legendarni kompozitor preminuo u 81. godini. Nikola Tomić

N. Aj. / Telegraf.rs

17.9.2022

Legendarni kompozitor Kornelije Kovač preminuo je u Beogradu u 81. godini, a danas je njegova sahrana koja se održava u Aleji zaslužnih građana, u Beogradu.

Kornelije je premio od posljedica zaraze koronavirusom.


Među prvima pristigla je porodica, među kojima seu njegove kćerke, pjevačica Aleksandra Kovač, glumica Anja Kovač, kao i Kristina Kovač, koje su sa suzama u očima, obučene u crno krenule da isprate oca na vječni počinak.

Na posljednji ispraćaj jednog od najboljih kompozitora regiona došao je veliki broj prijatelja, od kojih su brojne poznate ličnosti s kojima je sarađivao, prenosi Telegraf.rs.


Kornelije Kovač preminuo od posljedica zaraze koronavirusom. Nikola Tomić

Na vječni počinak Kovača ispraćaju uz zvuke pjesme Zdravka Čolića, a čije riječi je napisala Spomenka Kovač, pokojna supruga legendarnog kompozitora.

Spomenka je napisala mnoge hitove koji godinama odolijevaju zubu vremena, a cijeli svoj život je posvetila porodici - kćerkama i suprugu koji su bili slomljeni što ih je prerano napustila.

Na sahranu stigli su, glumac Svetozar Cvetković, pjevačica Bisera Veletanlić, pjevač Gale Kerber, Vasil Hadžimanov, Ivan Firči, Filip Žmaher, pjevač Dušan Svilar, glumac Slobodan Ninković, harmonikaš Aca Sofronijević, Aleksa i Žika Jelić - članovi Yu grupe.

Ono što je mnoge dovelo do suza, jeste emitiranje pjesme "Zlatni dan", u kapeli, što je izazvalo samo još veću bujicu emocija, a koja je upravo djelo Kornelijovih ruku, dok ju je izvela Bisera Veletanlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.