OSTAVLJA BEZ DAHA

Šta je njena tajna: Vjerujete li da ona uskoro slavi 54. rođendan

Helena Kristensen često više otkriva nego što pokriva

Helena Kristensen. Instagram

Piše: L. S. R.

25.9.2022

Nekadašnji top-model Helena Kristensen (Christensen) izgleda kao da ni dana nije ostarila od vremena kada je bila na vrhuncu karijere.

Helena će u decembru proslaviti 54. rođendan, a svojim fotografijama na kojima više otkriva nego što pokriva mnoge ostavlja bez daha.

- Najbolje se osjećam kada se dobro naspavam. To je moj prioritet broj jedan. Zapravo mislimo da je to prioritet većini ljudi. Jednostavno vam se promijeni cijeli dan, kad niste dovoljno spavali i kad jeste - rekla je za "Harper‘s Bazaar UK".

Ona voli isprobavati nove i zabavne aktivnosti, poput plesa oko šipke.

- To je najteža fizička aktivnost kojom sam se ikad u životu bavila. Imam toliko strahopoštovanja i poštovanja prema plesačicama na šipci - kazala je Helena.

Također prakticira i boks.

- Boks se može činiti kao muški sport, ali u moj klub dolaze mnoge žene i to budu pravi treninzi boksa, puni znoja - dodala je Helena.




Govoreći o tajni svoje ljepote rekla je da ne vjeruje u dijete.

- Nisam osoba koja će si ograničiti bilo kakvu hranu. Ne bih mogla živjeti bez kruha i tjestenine. Jedem pravi maslac i pijem punomasno mlijeko. I opsjednuta sam japanskom hranom i marokanskim gulašima. Pa kad razmišljam o vježbanju, da, dobro je za um, ali također jer jedem zaista puno hrane - objasnila je za "Allure".

Helena je svjesna važnosti borbe protiv stresa, stoga smatra da je važno pronaći svoj oblik meditacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.