NAŠI VELIKANI

Nezaboravni Tale prije nekoliko godina napustio BiH: Sada režira predstavu u Tuzli

Otišao sam na vrijeme iz ovog grada i sretan sam zbog toga, rekao je svojevremeno Miralem Zubčević za "Avaz"

Miralem Zubčević. NP Tuzla

Piše: L. S. R.

6.10.2022

Posljednjih dana se u Narodnom pozorišta Tuzla vrijedno radi na novoj produkciji. U pitanju je predstava "Djelidba", po tekstu Skendera Kulenovića, a reditelj predstave je veliki glumac i umjetnik Miralem Zubčević.

Rođeni Sarajlija, obrazovao se na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, na kojem je stekao zvanje diplomiranog glumca. Ostavio je veliki trag u kinematografiji i pozorištu ovih prostora. 

Pored uloge Taleta u istoimenoj TV seriji, po kojoj ga najveći dio publike prepoznaje, velika glumačka ostvarenja je napravio i u TV dramama, filmovima i serijama, poput „Olovna brigada“, „Kože“, „Igmanski marš“, „Hasanaginica“, „Priče iz fabrike“, „Moj brat Aleksa“, „Djelidba“, „Bulevar revolucije“, „Remake“, „Dobro uštimani mrtvaci“, „Nafaka“ ...


Miralem Zubčević. Avaz

Zubčević je prije pet godina donio odluku te se odselio u Hrvatsku, na Pelješac.

Svojevremeno je otkrio da napušta rodni grad, a razlog za to su, kako je istakao, i nepravilnosti koje vladaju u njemu.

 - Sve što se u Sarajevu čuje i vidi pretežno je mahalska filozofija, bez obzira na to što se radi o gradu. Ja u tome ne učestvujem i ne želim da učestvujem, zbog toga sam zahvalan Bogu. Otišao sam na vrijeme iz ovog grada i sretan sam zbog toga, tako je trebalo biti. Napravio sam distancu, putujem po svijetu i živim svoj penzionerski život.

„Djelidba“, u režiji Miralema Zubčevića, premijerno će se odigrati na manifestaciji „Tuzlanski pozorišni dani“, u organizaciji Narodnog pozorišta Tuzla, koja se tradicionalno održava u drugoj polovini novembra.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.