ZVEZDA GRANDA

Povratak Azre Husarkić: Zatečena sam komentarima na moje nove pjesme

Sudeći po komentarima Azra je na odličnom putu da se velikom brzinom svrsta među najpopularnije domaće pjevačice

Azra Husarkić. Lazar Đokić

Piše: N. Avdagić

21.10.2022

Azra Husarkić objavila je dvije nove pjesme pod nazivom "Puno mi te srce" i "Doći će i tvoje vrijeme".

Ona važi za jedan od najboljih vokala u Bosni i Hercegovini, a svjevremeno se naprasno povuka iz muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" u trenutku kada su joj svi predviđali pobjedu. 

Žiri je bio šokiran, publika tužna, a ona je smatrala da je tako najbolje, pošto je sa druge strane bila njena porodica i situacija koju je stavila ispred profesionalnog uspjeha. 


- Snimanja su prošla fantastično, bila sam okružena divnim, mladim, kreativnim ljudima i nemam ništa osim riječi hvale za njih. Nove pjesme su tu, na moju neizmjernu radost, a komentari su takvi da sam i pored velikih očekivanja ostala zatečena. Ljudi su oduševljeni pjesmama, a ja nemam ništa više od toga za poželjeti - poručila je Azra.

Inače, Azra se pjevanjem počela baviti već od 8. godine, kada je učestvovala na raznim koncertima, kako u svojoj zemlji, tako i u regionu. O njenom talentu najbolje govori podatak da je sa samo 13 godina bila gost na koncertu "Tri kralja narodne muzike" - Šabana Šaulića, Miroslava Ilića i Halida Bešlića.


Tekst za pjesmu "Puno mi te srce" potpisuje Rade Rakazov, a muziku i aranžman Dejan Kostić. Za pjesmu "Doći će i tvoje vrijeme" tekst potpisuju Mersed Hadžić i Dejan Kostić, dok je muziku i aranžman u ovoj numeri odradio Dejan Kostić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.