UOČI 110. GODIŠNJICE

Bajram Begaj dodijelio albansko državljanstvo Dua Lipi

Umjetnik kao što je Dua Lipa je rijetko bogatstvo za svijet muzike i u isto vrijeme ogroman ponos za Albaniju, rekao je Bajram Begaj

Predsjednik Albanije Bajram Begaj dodijelio je albansko državljanstvo Dua Lipi. Facebook

A. Č.

27.11.2022

Predsjednik Albanije Bajram Begaj dodijelio je albansko državljanstvo Dua Lipi, pjevačici albanskog porijekla i poručio da je Dua Lipa albanski ponos.

Bilo je posebno zadovoljstvo talentovanoj i poznatoj pjevačici širom svijeta uručiti dekret o albanskom državljanstvu! Uoči 110. godišnjice proglašenja nezavisnosti Albanije odajemo počast ne samo ličnostima koje su u prošlosti doprinijele i pomogle u stvaranju nove albanske države, već i svima onima koji su svojim doprinosom na svim poljima života dajte vrijednost albanskom identitetu i učinite nas ponosnim u svakom trenutku! 

Umjetnik kao što je Dua Lipa je rijetko bogatstvo za svijet muzike i u isto vrijeme ogroman ponos za Albaniju, Kosovo i svuda gdje se govori albanski. Ona je simbol talenta, predanog rada i potpuno zasluženog umjetničkog sjaja - naveo je Begaj.

Begaj je naveo da je "Lipa simbol talenta, predanog rada i zaslužene umjetničke briljantnosti". Osim njega, na dodjeli državljanstva je bio i albanski premijer Erion Veliaj.

- Hvala predsjedniku Bajramu Begaju i Erionu Veliaju na ovoj časti, napisala je Dua Lipa na svom Instagram profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.