VELIKI USPJEH

Adnan Hasković i Ahmed Imamović u Bodrumu: Snimaju film u produkciji Netflixa

Premijera se očekuje na jesen 2023. godine

Hasković igra jednu od glavnih muških uloga. Instagram

Z. K.

3.12.2022

Jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih glumaca Adnan Hasković i bh. reditelj Ahmed Imamović u Bodrumu snimaju distopijski film "Moondchild" u produkciji Netflixa. Riječ je o režiji Emrea Cosara, a kreativni direktor je Fatih Akin.

"Moonchild" je postapokaliptični film čija se radnja događa u 4000. godini. Svijet je pod vodom nakon nuklearne katastrofe. Civilizacija je na rubu nestanka, a oni koji su uspjeli preživjeti se bore sa džinovskim mutantima, ribama predatorima i zavodljivim sirenama.


Hasković tokom snimanja filma. Anadolija

Ovo je također filozofska priča u koju je uključen reditelj. Njegova priča o mentalnoj iscrpljenosti bit će paralelna fizičkoj iscrpljenosti glavnih likova tokom filma.

Adnan Hasković igra jednu od glavnih muških uloga dok je Ahmed Imamović koscenarist projekta i specijalni supervizor rediteljskog departmenta.

- U filmu igram drugu glavnu mušku ulogu. Beskrupuloznog kralja koji se po svemu razlikuje od karaktera koje sam do sada igrao. On je najbliži Sheakspirovom Macbethu po opisu. Ali, u isto vrijeme će biti i duhovit publici u svojoj ludosti i beskrupuloznosti - ističe Hasković za AA.

Sa seta. Anadolija

U "Moondchildu" će se, pored Adnana i mladih turskih glumaca, pojaviti i Rade Šerbežija.

Premijera se očekuje na jesen 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.