POHVALILA SE

Reperica za nastup od 35 minuta dobila milion dolara

Nastupala na festivalu Art Basel u Majamiju

Reperica Cardi B. Instagram

Z. K.

6.12.2022

Reperica Cardi B pohvalila se na svom Twitteru kako je zaradila milion dolara za nastup koji je trajao samo 35 minuta.

Cardi B je nedavno nastupala na festivalu Art Basel u Majamiju, a pozamašnu cifru otkrila je kao odgovor na provokaciju jednog korisnika Twittera da je nastupala u "nečijem stražnjem dvorištu".


Objava reperice. Printscreen

- Dobila sam milion dolara za nastup na privatnom događaju elitnog bankara za 400 ljudi, i to za samo 35 minuta. Razmislite o tome kad pišete o ovoj dobitnici Grammyja - napisala je u sada već obrisanoj objavi na Twitteru.

Prije nekoliko dana italijanski umjetnik aleXsandro Palombo zaprijetilo joj je tužbom zbog njenog kostima Marge Simpson za Noć vještica. Reperica je podijelila s pratiteljima svoj kostim u objavi na Instagramu 31. oktobra, a na fotki se moglo vidjeti kako kao kultni animirani lik nosi crnu haljinu Thierry Mugler iz 1995. umjesto tipične zelene haljine.


Cardi je u objavu također uključila fotku umjetničkog djela koje je inspiriralo njezin izgled, koje je izradio aleXsandro Palombo 2013. kao dio svoje serije "Ikona stila Marge Simpson". Međutim, tagirala je samo Muglera, dok Palombo nije spomenut ni označen.

- Cardi B i njezini saradnici koristili su moj umjetnički rad bez ikakvog odobrenja, ponižavajući njegovo izvorno značenje, isključivo u komercijalne svrhe - rekao je Palombo za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.