USUSRET SPEKTAKLU U ZETRI

Peca sprema veliki hit za Halida, govori o njegovom životu

Bešlić i Brus Springstin su meni paralela, što su stariji, to bolje pjevaju, kaže Fahrudin Pecikoza

Pecikoza: Hit bi trebao ugledati svjetlo na Halidovom velikom koncertu u Zetri. Facebook

Piše: L. S. R.

22.12.2022

Hitmejker Fahrudin Pecikoza Peca, kako saznajemo, sprema veliki hit za Halida Bešlića. Mada to i nije bio plan u njihovoj saradnji, pjesma bi trebala ugledati svjetlost dana pred Halidov veliki koncert u sarajevskoj Zetri, koji je zakazan za 11. mart 2023. godine.



Genijalna muzika

- Pišem pjesmu za Halida, u saradnji s Aleksandrom Milićem Milijem. Nakon 35 godina pauze Mili i ja smo ponovo odlučili napraviti pjesmu, i to upravo za Halida. Ja pišem tekst, a Mili radi muziku, aranžman i produkciju - kaže Pecikoza za „Avaz“.

Govori nam kako mu se prije izvjesnog vremena javio Mili s muzikom, koja je, ističe, genijalna.

- Malo Mili ima sevdaha u sebi. Počeo sam raditi tekst i njemu se to dopalo, a što je najvažnije, dopalo se Halidu. Mada je Halid najjednostavniji čovjek na svijetu. Kad čuje pjesmu, on reagira na prvu. Ako mu se sviđa, samo kaže: „Kupljeno.“ I njega ne možeš uvjeriti u nešto, on je takav čovjek. Ako se pjesma njemu ne svidi, možeš ga uvjeravati koliko hoćeš. Tu je vrlo precizan - otkriva Peca.

Na pjesmi se radi punom parom.

- Kod Halida nema žurbe. Objavit će se kad sve bude gotovo. Nadam se da ćemo što prije to uspjeti snimiti. Družim se i privatno s Halidom, on pjeva kao da mu je 20 godina. Nikad nije pjevao bolje. Neki dan sam gledao intervju s Brusom Springstinom... Bešlić i Brus su meni paralela. I on kaže: „Što sam stariji, sve bolje pjevam.“ E, tako i Halid - ističe Peca.

Na koncu ističe:

- "Avaz", Halid Bešlić i Dino Merlin su tri jedina bh. brenda na našoj muzičkoj sceni.

Velika odgovornost

Sadržaj pjesme drži se u tajnosti, ali saznajemo da se tiče Halidovog privatnog života.

- Njegov život je film. Treba biti s njim i to doživjeti... A velika je odgovornost to prepričati. Velika je odgovornost za Halida praviti pjesmu. Puno ljudi traži mene, to se do u detalje analizira. S Halidom i njegovom suprugom Sejdom se moja Lejla i ja privatno družimo. Halid me „udebljao“, samo me po pitama voda... Time je i veća odgovornost da napravim baš veliku pjesmu. Halida traže hitovi, ne traži on hitove. To je takav čovjek, nafakali. Puno daje i vraća mu se - kaže Peca.



Pecini hitovi

Fahrudin Pecikoza jedan je od najvećih i najplodonosnijih autora na ovim prostorima. Autor je tekstova koje su izvodile mnoge zvijezde. Uz Halida, tu su i Dino Merlin, Severina, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Emina Jahović, Boris Novković, Sanja Doležal, Tajči, Jelena Tomašević...

Zajedno s Dejanom Ivanovićem, napisao je tekst pjesme "Lejla", s kojom je Hari Mata Hari predstavljao BiH 2006. na Eurosongu u Atini, osvojivši treće mjesto.

U njegovoj biografiji su i hitovi „Miljacka“, „Sijede“, Možda je to ljubav“, „Prsten i zlatni lanac“, „Slaba na slabića“ i brojni drugi...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.