MODA I LJEPOTA

Šta poznate Bosanke i Hercegovke predlažu za blagdane: Dame, budite hrabre

Samo pozitivna energija, onda sve samo dođe od sebe, poručila je Hana

Poznte Bosanke poručuju: Samo ekstravagantni šljokičasti novogodišnji stil. INSTAGRAM

Piše: N. Varupa

31.12.2022

Svaka žena voli da izgleda lijepo a vrijeme novogodišnjih blagdana period je kada se odjeći, šminki i svemu ostalom posvećuje posebna pažnja. Neke tajne svog izgleda i ljepote su otkrile za "Avaz".  

Crna haljina

Influenserica Hana Hadžiavdagič-Tabaković ističe da je najvažnije da se muškarci i žene osjećaju ugodno u onome što nose.

- Mala crna haljina uvijek je dobra ideja i nešto što prolazi. S njom možemo kombinirati i malo jaču šminku. Moj favorit je haljina koja je baš onako posebna i koja je krojena za mene po mjeri. Sve to mora pratiti specifična frizura i posebnija šminka.

Za praznike možete da se ohrabrite i obučete nešto što ne bi inače nikad odjenule, budite odvažne u nekim modnim kombinacijama. Dopušteno je da oči budu jače i crveni ruž. Dajte si oduška ali prije svega budite dobro raspoloženi, pa tek šminka i frizura sve to čine ljepšim. Samo pozitivna energija, onda sve samo dođe od sebe - kazala je Hana.


Posebni dani. INSTAGRAM

Šminkerice Merjem Nuhić i Adna Hajdarević poznatije kao "Ters Bosanke" zajedno su istakle kako je niska punđa i niski rep uvijek glamurozan i lijep izbor. Prijedlog za šminku je crna sjena tehnika "smokey eye" i crveni ruž.

"Ters Bosanke“ preporučuju nisku punđu. INSTAGRAM

Tuš u boji

Glumica Alisa Čajić kaže da su blagdani vrijeme za šljokice.

- Drugim danima se rijetko odlučujemo za njih, ja navijam za ekstravagantni šljokičasti novogodišnji stil. Sa šminkom, također, predlažem eksperimentiranje s tušem u boji i perlama oko očiju, ako ipak niste u tom stilu, predlažem opozit to jeste crninu i jednostavniju eleganciju - spomenula je Alisa.

Ekstravagantni stil. INSTAGRAM

Ah, te šljokice

Influenserica Nejla Muhić

- Nova godina je jedina večer u kojoj je takozvani too glam dozvoljen. Neizostavan detalj su šljokice, a slučaju da u ormaru nemate šljokice, s crnom elegantnom haljinom nema greške – poručuje Nuhić.


Kada je glam dozvoljen. INSTAGRAM

Blagdani su savršena prilika za šljokičaste haljine, glamurozne kombinacije ili svečana odijela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.