TENDER

Aida Bukva o novoj seriji za "Avaz": Komisija sačinjena od tri muškarca, žele da zarade pare, da "isplivaju", ostvare ciljeve

Igram ženu iz kancelarije, Branku, u četrdesetim godinama. Razvedenu ženu, majku. Koja je u kancelariji kao svi, donosi svoj privatni život tu, istakla je Bukva

Bukva: Nova serija oslikava današnjicu. INSTAGRAM

Piše: E. Abaz

2.1.2023

U novogodišnjoj noći, gledaoci su mogli premijerno da gledaju prvu epizodu serije "Tender" čija glumačka postavka je obuhvatila velika imena bosanskohercegovačke glumačke scene. Serija prati tročlanu komisiju, sačinjenu od "Hrvata, Bošnjaka i Srbina"

Između ostalih, tu je i Aida Bukva koja je za "Avaz" ispričala kakva je njena uloga, ali i zanimljive situacije sa snimanja. 

- Ja igram ženu iz kancelarije, Branku, u četrdesetim godinama. Razvedenu ženu, majku. Koja je u kancelariji kao svi, a donosi svoj privatni život tu - istakla je Bukva za "Avaz".

 

Slika današnjice

Kako je Aida navela, serija "Tender" oslikava današnji rad u kancelariji i ponašanje drugih.

- Mi smo administracija i imamo tu komisiju, protiv koje smo. Tražimo svoj prostor. U suštini to je slika današnjeg rada u kancelariji, gdje je svako za sebe. Gubi se ta profesionalnost, na sebe se misli i sobom se bavi, a drugog doživljava kao konkurenciju - kazala je Bukva "Avaz".

Ističe i to da serija prikazuje ljubomoru među kolegicama, te da će dosta žena da se pronađe u situacijama koje su prikazane. Dodala je i to da tročlana komisija koju čine "Hrvat, Bošnjak i Srbin", bez obzira na tu osnovnu razliku, na kraju se svedu na isto.

Vidi se da su svi oni isti, na kraju dana su isti. Komisija sačinjena od tri muškarca, žele da zarade pare, da "isplivaju", ostvare ciljeve, i najčešće su oko životnih stvari saglasni, jer na terenu i u životu nema razlike - ispričala nam je ova glumica.


Zanimljiva situacija

Kako kaže za vrijeme snimanja je bilo mnoštvo zanimljivijih situacija i anegdota koje su sve nasmijale.

- Bilo je raznih situacija koje su nas sve nasmijale, ali evo što se tiče Branka Jankovića, i scena je bila takva da on padne na pod gdje je prokomentarisao da nije od treće godine pao. Tu smo se svi nasmijali, jer je on osoba koja voli da sjedne, jede, prosto da ne radi neke pretjerane fizičke aktivnosti, ali svaka pauza i snimanje sa čitavom ekipom je uvijek urnebesno - zaključila je Aida Bukva za "Avaz". 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.