NISU DUGO IZDRŽALI

Krili ljubav: Bizaran brak Lise Meri Prisli i Majkla Džeksona

Lisa je Majklu pružala podršku kad su optužbe za zlostavljanje djece izašle u javnost

Lisa Meri Prisli i Majkl Džekson. AP Photo/Laurent Rebours

N. Aj.

13.1.2023

Kćerka Elvisa Prislija (Presley) Lisa Meri (Marie) i kralj popa Majkl Džeksona (Michael Jackson) bili su nakratko braku, koji se smatra jednim od najbizarnijih brakova slavnih.

Svoju ljubav dugo su čuvali u tajnosti.

Oboje su bili pod lupom javnosti od djetinjstva, što ih je možda i privuklo jedno drugom. Prvi su se put upoznali kad je Lisa imala sedam godina, 1975., na jednom od njegovih koncerata u Las Vegasu, no blizak odnos razvili su tek 1992. Lisa je Majklu pružala podršku kad su optužbe za zlostavljanje djece izašle u javnost te su ubrzo razvili duboku povezanost.

Htjela ga spasiti

- Vjerovala sam da nije učinio ništa loše i, da, počela sam se zaljubljivati u njega. Željela sam ga spasiti, osjećala sam da to mogu - izjavila je u jednom intervjuu.

Lisa se 1994. razvela od Denija Kioa (Danny), s kojim je imala dvoje djece, kćerku Rajli (Riley) i pokojnog sina Benjamina. Samo 20 dana nakon što je razvod postao služben, na privatnoj ceremoniji u Dominikanskoj Republici udala se za Majkla, koji ju je zaprosio preko telefona.

Nijedno od njih nije obavijestilo porodice o braku, a pojedini članovi porodica kasnije su izašli u javnost s optužbama da je riječ samo o PR prevari. No Lisa i Džekson svoju su ljubav pokazivali u javnosti, a njihov poljubac 1994. na dodjeli MTV Video Music Awardsa jedan je od najpoznatijih trenutaka te godine.

Problemi od početka

Brak Lise i Džeksona od početka je bio u problemima, djelomično zbog njegove ovisnosti o lijekovima nakon što je pretrpio povredu na snimanju reklame za Pepsi.

Par se razišao u decembru 1995., a Lisa je podnijela zahtjev za razvod mjesec kasnije, navodeći "nepomirljive razlike" kao razlog. Razvod je finaliziran u avgustu 1996., a Džekson se iste godine oženio Debi Rouv (Debbie Rowe), s kojom je imao troje djece.

Lisina sljedeća ljubav bio je Nikolas Kejdž (Nicholas Cage), za kojeg se udala 2002., no brak je bio kratkog vijeka. Nakon njega, Lisa se 2006. udala za gitaristu Majkla Lokvuda (Michael Lockwood), s kojim je imala dvoje djece, blizanke Harper i Finli (Finley).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.