ŽELE "NORMALAN"ŽIVOT

Amal i Džordž Kluni imaju pravila za odgoj djece: Blizanci moraju poštovati ova pravila

Supružnici su otvoreno apelovali na novinare da ne objavljuju fotografije njihove djece

Amal i Džordž Kluni. Instagram

A. K.

25.3.2023

Koliko Džordž Kluni (George Clooney) zna da cijeni brak sa Amal svjedoči i njegova ispovijest u kojoj kaže da ga je život nagradio dobrim brakom zbog svega što je u životu uradio.

U vrijeme rođenja blizanaca, glumac je imao 56, a njegova supruga 39 godina, a par se pripremao za nove uloge pošto su odmah shvatili kolika je odgovornost koja pada na njihova pleća. 

Preuzela sve obaveze

Amal je odlučila da u potpunosti preuzme sve majčinske obaveze i oduševljena je tom ulogom. Prema njenim riječima, provela je godinu dana čuvajući sina Aleksandra i kćerku Elu bez ikakve pomoći. Kao nekada njena majka, i ona je sama prala suđe i veš.

Ni kad se vratila poslu, par nije angažovao pomoć sa punim radnim vremenom. Dadilja dolazi u Klunijevo domaćinstvo samo četiri puta sedmično, ostalo vrijeme roditelji sami brinu o svojoj djeci.

- Divim se svojoj ženi, spava oko dva sata između dojenja, a ljubav koju joj uzvraćaju je prelijep prizor - rekao je 2017. godine oduševljeni glumac.

Podrška jedno drugom

Džordž i Amal su navikli u svemu da podržavaju jedni drugo i to su nastavli s dolaskom djece.

Podjela roditeljskih obaveza pomogla je paru da uspostavi ravnotežu između posla i porodičnog života. Glumac nikada nije mogao da zamisli da će u bilo kojem trenutku njegovog života njegov glavni zadatak biti mijenjanje pelena. 

Tokom jednog TV nastupa, glumac je otkrio da već sa pet godina njihova djeca govore tri jezika. Pored engleskog i francuskog, uče italijanski, koji, inače, ni Kluni ni njegova supruga ne znaju. Ovo omogućava blizancima da čuvaju sopstvene tajne od roditelja.

Sljedeće pravilo Klunijevih je da, iako su oboje izuzetno zauzeti, ne budu duže razdvojeni. Ako ih posao na to natjera, Amal i Džordž su stalno u kontaktu putem video poziva. Tako, iako im je radni raspored zgusnut, porodica i dalje provodi mnogo vremena zajedno.

Nemaju društvene mreže

Dok neki poznati roditelji rado dijele slike na društvenim mrežama na kojima se vidi kako njihova djeca odrastaju, Klunijevi su dali sve od sebe da to izbjegnu. Slavni glumac i prelijepa advokatica nemaju svoje profile na društvenim mrežama. Uz to, snažno se protive bilo kakvom vanjskom miješanju u živote njihovih blizanaca.

Supružnici su otvoreno apelovali na novinare da ne objavljuju fotografije njihove djece. Oni žele da omoguće Aleksandru i Eli da žive normalnim životom, baš kao i druga djeca. Č

- Izazov je podsjećati djecu koja imaju slavne roditelje i novac da treba da imaju i empatiju prema ljudima koji nisu toliko srećni kao oni. Amalin i moj posao je da tome učimo našu djecu, to je veoma važno - objasnio je Kluni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.