ODUŠEVILI PUBLIKU

Bh. brend Kaftan na ulicama Holivuda: Njihovu kreaciju nosila poznata glumica

Ovaj brend je dospio u žižu javnosti kada je njihovu kreaciju ponijela na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala glumica Tatjana Šojić

Tori Spelling. Instagram

E. A.

30.3.2023

Bosanskohercegovački modni brend Kaftan Studio uveliko već privlači pažnju, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

Međutim, sada je ovaj brend dospio i do svjetske publike, kada ga je glumica Tori Spelling jučer ulicama Los Angelesa prohodala u suknji baš ovog brenda.

Nakon što su strani mediji jučer oduševljeno pisali o pojavljivanju ove slavne glumice na ulicama Los Angelesa, gdje se zajedno sa svojom frizerkom Laurom Rugeti (Rugetti) pojavila u gotovo identičnoj odjeći, sarajevski brend podijelio je na svom Instagram profilu da se radi o njihovoj kreaciji.

Na crvenom tepihu. Printscreen

Ovaj brend je dospio u žižu javnosti kada je njihovu kreaciju ponijela na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala glumica Tatjana Šojić.

Iza brenda stoje sestre Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović , a zadnji niz godina prvo su osvajale domaću i regionalnu scenu. 

U Kaftan studio haljinama našle su se brojne zvijezde, a njihove brojne kreacije godinama su blistale na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivalu, a onda su se preselile na stranice velikih svjetskih modnih magazina, Elle, Bazaar, L’Officiel, Schön Magazine samo su neki od onih koji su zapazili njihov unikatni dizajn i iskoristili ga u svojim editorijalima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.