SKOPLJE

Boki 13 operisan, doktori otkrili u kakvom je stanju: Odstranjeno 90 posto želuca

Njegov advokat je istakao da je zahvat bio jako rizičan

Boki 13. YouTube/Print Screen

N. A.

31.3.2023

Bojan Jovanovski operisan je juče u bolnici "Sveti Naum Ohridski Skoplje", što je za srbijanske medije otkrio njegov advokat, a sada se oglasio i doktor Jovanov, digestivni hirurg iz gradske bolnice, koji je za "Sloboden pečat" otkrio u kakvom je stanju Jovanovski.

- Uradili smo suptotalnu resekciju želuca. Uklonjena su tkiva s prekanceroznim ćelijima. Bila je to duga i teška operacija, nakon koje je pacijent u životnoj opasnosti, jer ne znamo kako će postoperativni tok teći. Jovanovski nije pri svijesti i nije na aparatu. Gotovo cijeli želudac je uklonjen, možda 10 posto, ostalo je najviše 15 posto želuca - rekao je za "Sloboden pečat" dr. Jovanov, jedan od hirurga koji su uradili intervenciju i dodao da pacijenti s ovakvim operacijama moraju da imaju strogu dijetu, da jedu 10 puta dnevno s vrlo malim količinama mješane hrane i da budu na stalnoj terapiji.

Boki 13. YouTube/Print Screen

Inače, Boki 13 je jučer odveden na operaciju, a njegov advokat je otkrio da je zahvat veoma rizičan.

- Riječ je o izuzetno složenoj hirurškoj intervenciji koja je veoma rizična i opasna po život, na čije su posljedice više puta pismeno ukazivali doktori specijalisti u okruženju.

Podsjetimo, 2019. godine kao bomba odjeknulo je da je Boki 13 uhapšen pod optužbom za reketiranje, a čitava akcija odigrala se na putu za Mikonosu, na graničnom prelazu za Grčku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.