IZBOR MISS PLANETE ZEMLJE

"Avazov" vremeplov: Mirela Bulbulija osvojila titulu "Talent šou" u Manili 2003. godine

Opredijelila sam se za izvedbu nekih poteza iz džuda, poručila je tada Bulbulija

Mirela Bulbulija. Printscreen

H. J. I.

12.6.2023

U Manili je 2003. godine održan Izbor Miss Planete Zemlje na kojem je Bosnu i Hercegovinu predstavljala Mirela Bulbulija. Ona je te godine pobijedila na "Talent šou".

U nastavku pročitajte šta je tada Bulbulija poručila za naš list.

U Manili je održan Izbor Miss Planete Zemlje na kojem je pobijedila Danija Princ, misica Hondurasa. Naša predstavnica Mirela Bulbulija pobijedila je na „Talent šouu“ koji je održan noć prije. Ovogodišnje pratilje Miss Planete Zemlje su Miss Zraka Brazilka Prisila Zandona, Miss Vode Marianela Zeledon iz Kosta Rike i Miss Vatre Poljakinja Marta Matijasik.

Specijalna nagrada

Najviše pažnje na ovom izboru ipak je privukla Afganistanka Vida Samazai koja se na sceni pojavila u bikiniju, iako je na taj način prekršila zakone te zemlje zbog kojih bi mogla biti kažnjena.

Ovoj mladoj djevojci, koja od 1996. godine studira u Sjedinjenim Američkim Državama, sugerirano je iz Afganistana da se ne pojavljuje na Izboru, jer bi time naručila tradiciju zbog čega bi protiv nje mogla biti otvorena istraga. Samazai je ostala pri svojoj odluci i za to dobila specijalnu nagradu koja nikome do sada nije dodijeljena, iako se nije uspjela plasirati u polufinale.

Mirela Bulbulija višestruka je šampionka u džudu i u vještini džiu-džice. Za predstavljanje u „Talent šou“ izabrala je ono što najviše voli i tako stekla simpatije stručnog žirija.

Mirela Bulbulija 2003. godine osvojila titulu "Talent šou" u Manili. Avaz

- Opredijelila sam se za izvedbu nekih poteza iz džuda. Za žiri i publiku to je izgledalo atraktivno i neobično. Svoje emocije još ne mogu opisati – kazala je kratko Mirela Bulbulija.

Vrijedni pokloni

Kada je riječ o nagradama, Mirela je dobila 1.000 dolara kao i mnogobrojne poklone.

- Vijest o njenom uspjehu primio sam s velikim zadovoljstvom i osjećam se fantastično, jer se Mirela predstavila u pravom svjetlu. Ne mogu da vjerujem da su naše predstavnice, dvije godine zaredom, osvojile vrijedne titule - kaže vlasnik licence Izbora Miss Planete Zemlje za BiH Željko Ivanković.

Bulbulija u Manili boravi od 17. oktobra, a u Sarajevo bi trebala doputovati 14. novembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.