ISPUNILA OBEĆANJE

Seka Aleksić odvela djevojčicu, koju su svi ismijavali, na maturu: Pali smo na ispitu

Nakon nekoliko nedjelja od momenta kada se pročula vijest, došao je i dan da ova djevojčica krene na svoju maturu

Seka Aleksić ispunila obećanje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. T.

12.6.2023

Seku Aleksić nedavno je potresla vijest o djevojčici koju su djeca omalovažavala zbog nacionalnosti i jer niko nije htio sa njom da ide na maturu, a sada je pjevačica održala obećanje.

Čim je vidjela objavu na društvenim mrežama pjevačica se javila porodici i obavijestila ih da će ona da ide sa djevojčicom na maturu, budući da niko od njenih vršnjaka nije htio da ide sa njom.

Nakon nekoliko nedjelja od momenta kada se pročula vijest, došao je i dan da ova djevojčica krene na svoju maturu, a kako je Aleksićeva i obećala stigla je u njen grad i sa ogromnim buketom cvijeća, zagrlila djevojčicu uzela je za ruku i krenula na maturu.

Seka je za ovaj događaj došla u vrlo svedenoj odjevnoj kombinaciji, crnim pantalonama, sakou i majici, dok je djevojčica za ovo posebno veče odabrala crnu kratku haljinu i bijele patike u skladu sa njenim godinama.

Podsjetimo, sve je počelo kada je jedna korisnica na Twitteru objavila priču o djevojčici koja trpi nasilje od strane svojih vršnjaka u OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Vrbasu. Ovaj gest popularne pjevačice uslijedio je nakon obavještenje žene koja je iznijela strašne detalje o psihološkom zlostavljanju.

- Djevojčici su u školu donijeli bakarnu žicu da bi je ismijavali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvjećaru. Niko ne želi s njom na maturu… I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo? - napisala je nepoznata žena, a Seka je odmah odlučila da stane uz djevojčicu i bude joj velika podrška.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.