NOVI TREND

Djevojke koje su zavladale društvenim mrežama

Ovaj trend podrazumijeva mediteranski modni stil koji odiše ležernim načinom života

Biraju prirodan izgled. Instagram

Z. K.

13.6.2023

Još jedan trend zavladao je društvenim mrežama, iako mnogima nije jasno o čemu se uopšte radi. Zove se "tomato djevojke", a prva asocijacija je kuhanje. Ipak, to nije kulinarski, već modni trend. Osvojio je djevojke širom svijeta, pa tako na društvenim mrežama možete da pronađete mnogobrojne fotke i snimke pod novim heštegom.

O čemu je zapravo riječ? Kažu da je ljeto pravo vrijeme da ga primjenite, naročito ako idete na odmor. Ovaj trend podrazumijeva mediteranski modni stil koji odiše ležernim načinom života.

Cilj je da se sve prikaže onako kako i jeste - prirodno. Djevojke obično poziraju u bijelim, lepršavim haljinama, a na fotkama se vide sunce, veselje ili nostalija i romantika.

Djevojke obično imaju preplanulo lice i kosu koju nisu isprale od morske vode, sjede u pletenim foteljama, a čitavu atmosferu krasi sunce. Pojedine "tomato djevojke" u ovaj trend ubacuju retro hobije, poput čitanja starih romana, slušanja bakinih savjeta za njegu kože, pripreme svježeg paradajza iz bašte kojima se dodaje maslinovo ulje i so.

Trend koji podrazumijeva "leškarenje na terasi, lanene haljine, dobru literaturu i prirodnu bjuti rutinu" osvojio je društvene mreže. Cilj je da se živi što jednostavnije i u skladu sa prirodom. Osim bijele, u trend se uklapaju i bež nijanse, kao i ostali prirodni tonovi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.