TREND BOGATIH I SLAVNIH

Maštovito, ali i neobično: Na estradi se utrkuju u unikatnim imenima za djecu

Koliko njihova mašta daleko ide, čini se da je to postao trend

Jelena Karleuša sa kćerkom Nikom. Instagram

O. T.

28.7.2023

Mnoge slavne ličnosti odabrale su zanimljiva i rijetka imena za svoju djecu, a koliko njihova mašta daleko ide, čini se da je to postao trend.

Svjedoci smo da holivudske zvijezde često pomjeraju granice, a to su pokazali i ovim primjerom, te su mnogi od njih izmislili imena za svoju djecu. Međutim, na regionalnoj javnoj sceni takođe ima sličnih primjera.

Budući da je slavna pjevačica Jelena Karleuša u svemu originalna, takva su i imena njenih mezimica. Atina i Nika su snažna imena grčkih boginja, a nose ih upravo i Karleušine kćerke.

Manekenka Jovana Đorđević svojoj kćerkici dala je ime Noel što znači Božić, dok je Noa postalo jedno od najpopularnijih imena za dječake. Ime Noa svojoj djeci su dali Biljana i Janko Tipsarević, kao i Kristina Bekvalac.

Kreatorka Suzana Perić, svoju kćerku, nazvala je zanimljivim imenom - Tifani.

Pjevač Nikola Rokvić i manekenka Bojana Barović svojoj nasljednici dali su ime Leona. Čuvena spisateljica Isidora Bjelica svom sinu dalaje ime Lav Grigoriije, dok kćerka nosi ime Vila Evnđelina.

Čuveni reper Skaj Vikler, bio je najoriginalniji, pa je svojoj mezimici dao ime Strela. Fudbaler Marko Pantelić svoje kćerke nazvao je Ingrid i Alegra. Sinovi voditeljice Nataše Pavlović zovu se Oleg i Jan.

U porodici Đogani važi tradicija davanja djeci italijanskih imena, pa se tako kćerke koje je Đole dobio sa Slađom Delibašić zovu Silvija i Marinela, a djeca koju je dobio sa Vesnom su Adrijano i Laura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.