PRESMIJEŠNI RITUALI

Gluposti slavnih je nemoguće nabrojati: Jedno ime predvodi listu

Glupost košta, a i prevaranti moraju od nečega živjeti

Gvinet Paltrou ima rituale. Instagram

Dž. H. M. /Index.hr

8.8.2023

Razne zvijezde nas godinama "časte" glupim idejama. Bilo bi nemoguće pobrojati sve, ali evo najjačih.

Usluge 140 dolara

Megapoznati lovac na talente Sajmon Kovel (Simon Cowell) tvitao je ovo prije desetak godina: "Pozdrav, doveo sam nekoga da iscijeli moju kuću. Čudno, ali sjajno. Iscjelitelj donosi dobru energiju. Neko mi je pričao o tome. Treba nekoliko dana." Nije on prvi koji je takvo što probao, radi se o ritualu popularnom među slavnima u Kaliforniji.

Kažu da se time uklanjaju depresija, nesanica, alergije, čak se liječi i rak. Obično iscjelitelji dođu s viskom na lice mjesta, a neki tvrde da mogu riješiti probleme i na daljinu. Neki naplate uslugu 140 dolara, samo što, kako piše jedan od njih, cifra raste ako se naiđe na puno duhova i upornih demona.

Nikada nećemo saznati koliko je Sajmon morao platiti iscjeljenje svoje kuće: s obzirom na to da je trajalo danima. Glupost košta, a i prevaranti moraju od nečega živjeti.

Slavna glumica Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) zaradila je svog Oscara za ulogu u Zaljubljenom Šekspiru (Shakespeareu), a da se kojim slučajem dijeli nagrada za promoviranje gluposti, dobila bi ih barem nekoliko. Sa svojom tvrtkom Goop marljivo prodaje (i lijepo zarađuje) sve moguće bezvezne tretmane.

Da krenemo s čišćenjem i terapijom koja se zove Clean Cleans: tri sedmice za doručak i večeru uzimate shake od posebnog praha (čija je cijena simboličnih 425 dolara). Za ručak jedete normalno, samo što morate izbjegavati kafu, mlijeko, šećer, jaja i alkohol (sve je to isto); smijete jesti jabuke, ali ne i banane, smijete koristiti limun, ali ne i naranče, dopušteni su organska piletina i divlja riba, a nipošto govedina i svinjetina.

Nakon tri sedmice, ako ih uspijete izdržati s tim shakeovima koji vas ne zasite, vaše adrenalne žlijezde, kaže ljekar Alejandro Junger, oslobađaju se od svih toksina i postajete svježiji, zdraviji i ljepši.

Mnogi koriste ovu terapiju da bi smršavjeli, što se zbog evidentnog kalorijskog deficita i događa (pa se izgubljenih par kilograma brzo vrati). Popis svih pseudoterapija koje naša vrla oskarovka promovira neprestano se povećava.

Iako kafu smatra štetnom, Gvinet je koristi za uštrcavanje u anus, čime se navodno pročišćava debelo crijevo. Nije jedina u promoviranju ove zamamne terapije, tu su i Leonardo di Kaprio (Caprio), Madona i Britni Spirs (Britney Spears).

Dobro znate da su slavne osobe ljepše od vas, a imate sreću što su spremne odati vam tajnu svoje ljepote. Nije bitno što je to ujedno i biznis: oko tih krema i kapi protiv bora, starenja i svega onoga što pogađa vas, a ne i njih, vrte se doslovce deseci, ako ne i stotine milijardi dolara godišnje.

Nedjelotvorne kreme

Victoria i Dejvid Bekam su ponosno objavili javnosti da koriste kremu za lice načinjenu od izmeta slavuja. Premda ptičice svoje otpadne tvari daju besplatno, krema je koštala nimalo beznačajnih stotinjak dolara. Princeza Kejt Midlton (Kate Middleton), koja bi jednoga dana sa svojim suprugom Vilijamom (Williamom) trebala zasjesti na britansko prijestolje, koristi poseban biljni gel za kožu koji može biti i vaš za svega pedesetak dolara (dvaput jeftinije od slavujevog izmeta).

A tu su i maske za lice od placente posebnih novozelandskih ovaca, po cijeni od svega šestotinjak dolara. Na Amazonu su kupci tom proizvodu dodijelili nimalo laskavu ocjenu 1.0, što nije odgovorilo jednu Kim Kardašijan (Kardashian) od upotrebe takve skupocjene i vjerojatno sasvim nedjelotvorne kreme.

Među kupcima i korisnicima tretmana nalazi se i Sajmon Kovel, čovjek kojemu obred iscjeljivanja kuće nije baš donio nešto puno pameti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.