HOLIVUDSKI SKANDAL

Slavni par na sudu zbog kupovine vile: Vlasnik kaže da nije bio pri zdravom razumu

Keti Peri i Orlando Blum još se nisu oglasili

Keti Pei i Orlando Blum. Facebook

L. S. R.

10.8.2023

Američka pjevačica  Keti Peri (Katy Perry) i njen zaručnik, glumac Orlando Blum (Bloom), idu na suđenje s 83-godišnjim čovjekom koji tvrdi da je paru svoju kuću u Santa Barbari vrijednu čak 15 miliona dolara prodao dok je bio "nezdravog uma", prenosi "Daily Mail".

Da li je dogovor bio pošten

Naime, prvobitni vlasnik Karl Veskot (Carl Wescott) smatra da dogovor s Peri i Blumom nije bio pošten. On tvrdi da je slavni par kupio njegovu vilu dok on nije bio pri zdravoj pameti. Prema pisanju medija, nekretnina koju su oni kupili u Santa Barbari prodana je nedugo nakon što je Veskot otpušten iz bolnice, gdje je nekoliko dana prije imao operaciju leđa koja je trajala šest sati.

On je navodno nakon operacije uzimao mnogo tableta protiv bolova i tvrdi da nije znao što radi. Ovaj 83-godišnjak boluje i od Huntingdonove bolesti, koja osim što utječe na rad mišića dovodi i do promjena mentalnog stanja te je zbog toga proglašen duševnim bolesnikom.

Prikovan za krevet

Kako pišu strani mediji, na suđenje ipak neće doći jer ga je bolest trajno mentalno onesposobila i prikovala za krevet, ali porodiva nastavlja pravnu bitku za kontrolu nad očevim imanjem vrijednim 15 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.