PODIZANJE STRAŽNJICE

Argentinska glumica odlučila se na riskantni estetski zahvat: Preminula je zbog komplikacija

Doktor koji je operirao Silvanu ubrizgao tekućinu koja je sadržavala polimetilmetakrilat

Argentinska glumica Silvina Luna. Instagram

D. R.

3.9.2023

Argentinska glumica Silvina Luna preminula je u četvrtak zbog komplikacija koje su nastale nakon brazilskog podizanja stražnjice ili operacije BBL (Brazilian butt lift). Glumica je 79 dana provela u bolnici "Italiano", ali trud doktora bio je uzaludan.

Glumica se operirala još u junu 2011. godine, ali od posljedica operacije je razvila probleme s bubrezima. 

Lunu je operirao estetski kirurg Anibal Lotocki (Anïbal Lotocki), koji je 2021. godine optužen zbog smrti TV voditelja i modnog stručnjaka Marijana Kaprarola (Mariana Caprarola). Marijan je isto preminuo od posljedica iste operacije nakon što ju je imao 2010. godine.

Doktor koji je operirao Silvanu ubrizgao tekućinu koja je sadržavala polimetilmetakrilat, a koja je zabranjen od strane argentinske Nacionalne uprave za lijekove, hranu i medicinsku tehnologiju. Inače, tu tekućinu proizvođači koriste kao zamjenu za staklo u dijelovima vozila, lećama, pločama i prozorima.

Njoj je doktorska pomoć trebala prvi put 2015. godine, kad se liječila od bubrežnih kamenaca. Kasnije joj je dijagnosticirano zatajenje bubrega i hiperkalcijemija.

Godine 2016. otišla je u Miami kod doktora Kritstana Pereza (Critsitan Pérez) koji joj je izvadio opasnu tvar iz stražnjice, ali više nije bilo pomoći jer je Silvana razvila autoimunu bolest. Silvana je čekala novi bubreg, ali je naposljetku dobila bakterijsku infekciju nakon koje nije bilo moguće previše toga za učiniti za njeno zdravlje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.