FILMSKA DIVA

Otkriveno u kakvom je stanju Sofija Loren (89) nakon pada

Sofija se ovoga ljeta pojavila i na crvenom tepihu 80. Filmskog festivala u Veneciji

Sofija Loren. AP

S. Č.

7.10.2023

Jedna od najvećih holivudskih diva ikad, oskarovka Sofija Loren (Sophia, 89), hitno je prevezena u bolnicu na operaciju nakon teškog pada u svom domu krajem prošlog mjeseca. 89-godišnja filmska legenda dobila je višestruke prijelome nakon pada u kupatilu.

Njen menadžer Karlo Gusti (Carlo Giusti) za "People" je rekao da se Sofija sada osjeća dobro, iako je slomila kuk i bedrenu kost. "Sve je u redu, ali potrebno je barem nekoliko mjeseci rehabilitacije", rekao je Karlo. Sofija je nakon prijema u bolnicu hitno operirana.

Njeni saradnici otkrili su da su njezini sinovi Karlo (Carlo) Ponti Jr. i Edoardo Ponti uz nju dok se oporavlja.

Sofija+a je među rijetkim živućim zvijezdama Zlatnog doba Holivuda. Četiri dana prije pada proslavila je 89. rođendan, a trebala je prisustvovati i otvaranju četvrtog restorana sa svojim imenom. Pad ju je spriječio da ide na otvaranje, no njeni sinovi uvjereni su da će Sofija uskoro ponovo biti glavna zvijezda na društvenim događanjima.

Sofija se ovoga ljeta pojavila i na crvenom tepihu 80. Filmskog festivala u Veneciji. Uz to, bila je i počasna gošća modne revije kuće Armani koja je održana u to vrijeme u Veneciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.