BLISKI ISTOK

Nekadašnja glumica u filmovima za odrasle podržala Hamas, "Playboy" prekinuo saradnju s njom

Mia Kalifa već duži niz godina kritizira Izrael te pruža podršku palestinskim borcima

Mia Kalifa. Instagram

L. S. R.

10.10.2023

Nekadašnja glumica u filmovima za odrasle Mia Kalifa (Khalifa, 30) pružila je podršku Hamasu u sukobu s Izraelom, a to ju je koštalo saradnje s "Playboyem".

Ona već duži niz godina kritizira Izrael te pruža podršku palestinskim borcima, a sada na društvenim mrežama ima brojne objave protiv Izraela. 

Nije se zaustavila

Unatoč kritikama koje je dobila, Khalifa se tu nije zaustavila te je optužila Kajli Džener (Kylie Jenner) za neinformiranost o geopolitici Bliskog istoka. Dćener je, naime, pružila podršku Izraelu, a nešto kasnije je izbrisala svoju objavu.

- Ako postoji pravo novinarstvo, sljedeća osoba koja bude razgovarala s Kajli Džener pitat će je za mišljenje o geopolitičkim tenzijama na Bliskom istoku te neće skretati pogled dok ona ne sastavi jednu rečenicu jer očigledno želi imati stav pred svojih 400 miliona pratilaca -  zaključila je Kalifa.


Osim toga, u više objava je ismijavala konflikt te je navela da su "cionistički režim aparthejda srušili gerilski borci u lažnim Guccijevim majicama".

 Reagirao "Playboy" 

Nakon toga je reagirao "Playboy" te ugasio njen kanal na svojoj platformi.

- Obavještavamo vas da smo odlučili prekinuti suradnu s Mijom, uključujući brisanje njenog "Playboy" kanala na našoj platformi za kreatore. Mia je dala odvratne i prijekorne komentare slaveći Hamasove napade na Izrael i ubojstva nevinih muškaraca, žena i djece - navodi se u saopćenju "Playboya".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.