SLAVNA VODITELJICA

Opra Vinfri progovorila o trenutku koji joj je promijenio život

Prisjetila se davne 1985. kada joj je Stiven Spilberg pružio šansu

Opra Vinfri. Instagram

L. K. P.

18.10.2023

Iako danas zahvaljujući svom imenu, kao i poslovnom carstvu kojeg je godinama stvarala, zarađuje milione, nije uvijek bilo tako. Godine 1985. Oprah Winfrey je dobila ulogu u novom filmu Stevena Spielberga 'Boja purpura', koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, a za svoj angažman dobila je 35 hiljada dolara.

Kako danas tvrdi, za nju je to bio najbolje zarađeni novac ikada, a to iskustvo promijenilo joj je život u potpunosti. Uloga Sofije urezala se svima u pamćenje, baš kao i maestralna izvedba legendarne Oprah, koja je sada odlučila djelo Alice Walker pretvoriti u mjuzikl.

Sve je bilo spremno i u pregovorima u maju ove godine, no onda je nastupio štrajk u Hollywoodu, koji je sve prolongirao. Sada je cijela ekipa, uključujući Danielle Brooks, Taraji P. Henson, Fanatsiju Barrino i Oprah, sjela za 'okrugli stol' kako bi javnosti otkrili detalje mjuzikla.

Tokom intervjua Brooks je zahvalila Winfrey, jer je njen lik Sofije iz 1985. inspirirao da i sama se uživi u istu ulogu. Priznala je kako je imala dovoljno mjesta da liku udahne svoju verziju, ali isto tako da je, kada joj je bilo potrebno, uvijek tražila Oprah za savjet.


Sama Oprah Winfrey se zahvalila cijeloj ekipi, a potom je podijelila ličnu sreću i zahvalnost što je prije gotovo 40 godina bila u filmu.

- Ne mogu vam ni opisati što sve to znači za mene - za osobu koja u životu nije željela ništa više nego glumiti u 'Boji purpura'. Bog me naučio predati se, i to je za mene bila velika lekcija. Nudili su mi samo 35 tisuća dolara za moju ulogu u filmu, a to je na kraju postalo najbolje 35 tisuća dolara koje sam ikada zaradila. To iskustvo je sve promijenilo i naučio me puno toga. Osjećam da je to Bog koji se kreće kroz moj život, bila je jasna Oprah Winfrey, koja je potom objasnila kako je za nju rad na ovom mjuziklu i povratak prošlosti za nju imalo osobno značenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.