SLAVNI MUZIČAR

Brajan Adams o odnosu s princezom Dajanom: Pokušao sam je spasiti od svega

Imali smo jako, jako dobrih razgovora, moram vam reći, rekao je Adams

Brajan Adams i princeza Dajana. Platforma X

H. J. I.

15.12.2023

Kanadski muzičar Brajan Adams (Bryan) ovih je dana otkrio kako je pokušao "spasiti" princezu Dajanu prije nego što je preminula u automobilskoj nesreći 1997. godine u Parizu.

Dajana je zajedno sa svojim ljubavnikom Dodijem Fajedom (Fayed) i vozačem Henrijem Paulom izgubila život dok su pokušavali pobjeći od francuskih paparaca, a Adams je napisao slavnu pjesmu Dajana sredinom 1980-ih o njenom braku s tadašnjim princom Čarlsom osuđenom na propast.

Nakon njene smrti povukao je pjesmu, a sada, 26 godina kasnije, otkrio je priču o njihovom bliskom odnosu. Inače, nekoć se nagađalo da su bili u vezi, a glasine su se proširile 2003. godine kada je Adamsova bivša Sesil Tomsen (Cecile Thomsen) rekla da njihovoj romansi afera s Dajanom baš i nije pomogla.

- Imali smo jako, jako dobrih razgovora, moram vam reći. Zapravo, čudno je i nadrealno razmišljati o tome. Stvarno, jako mi se sviđala Dajana, bila je nevjerovatna žena i super velika inspiracija. Susret s njom je doista jedna od najvećih stvari koje su mi se ikada dogodile - priznao je Adams u intervjuu za The Times, dodavši kako ju je na neki način pokušao spasiti od svega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.