SANA MARIN

Bivša finska premijerka službeno se razvela

Razvod 38-godišnje bivše premijerke Finske od njenog, sada već bivšega, supruga okončan je u ponedjeljak

Sana Marin. Instagram

D. R.

17.1.2024

Sana Marin (Sanna) službeno se razvela od Markusa Raikonena (Raikkonena).

Razvod 38-godišnje bivše premijerke Finske od njenog, sada već bivšega, supruga okončan je u ponedjeljak na Okružnom sudu Pirkanmaa, izvijestio je finski list "Yle".

Kada su podnijeli zahtjev za razvod prije osam mjeseci, objavili su zajedničku izjavu. "Zahvalni smo na 19 zajedničkih godina i našoj voljenoj kćerki. Ostat ćemo najbolji prijatelji", objavila je Sana na svom Instagram profilu. Istu poruku objavio je i Markus.

Marin i Raikonen zajedno imaju petogodišnju kćerku. Vjenčali su se 2020. godine. "Zajedno smo proživjeli našu mladost, zajedno smo ušli u odraslu dob i zajedno smo odrasli u roditelje naše drage kćerke", napisala je ona na Instagramu nakon vjenčanja u avgustu 2020. godine.

Podsjetimo, početkom septembra Marin je odstupila s mjesta predsjednice Socijaldemokratske stranke u nadi da će tako skrenuti pažnju sa svog privatnog života nakon što je četiri godine bila na čelu stranke. Kad je 2019. preuzela dužnost, postala je najmlađa premijerka na svijetu. 

Prošle godine našla se u centru skandala zbog snimke na kojoj se zabavlja u društvu, a na kojoj su bile vidljive i čaše s alkoholom. Finska opozicija i pojedini članovi parlamenta zatražili su od nje da se testira na droge, što je i učinila, a na testu je bila negativna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.