BIZARNA TEMA

Emanuel Makron prvi put progovorio o glasinama da je njegova supruga rođena kao muškarac

Emanuel Makron (47) nije skrivao ljutnju i frustraciju koju osjeća zbog stalnih nagađanja o Brižit (70), kojom se oženio 2007.

Emanuel i Brižit Makron. AP Photo/Laurent Cipriani

M. Z.

10.3.2024

Nakon što je njegova pokćerka u nedavnom intervjuu govorila o glasinama da je njena majka rođena kao muškarac, francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) progovorio je prvi put o toj temi – rekavši da su glasine ''lažne i izmišljene''.

Izmišljeni scenarij

Emanuel Makron (47) nije skrivao ljutnju i frustraciju koju osjeća zbog stalnih nagađanja o Brižit (Brigitte, 70), kojom se oženio 2007. godine.

- Najgora stvar su lažne informacije i izmišljeni scenariji. Ljudi im na kraju povjeruju i uznemiruju vas, čak i u vašoj intimi - rekao je Makron dok je držao govor na Međunarodni dan žena u petak, nakon što je u francuski ustav upisano zajamčeno pravo na pobačaj.

Rekao je da su transrodne tvrdnje o njegovoj supruzi tipične za mizogine online napade s kojima se žene moraju nositi svaki dan.

Podsjetimo, dvije žene koje su tvrdile da je Brižit Makron rođena kao muškarac kažnjene su ''simboličnom kaznom'' smanjenom u žalbenom postupku prošlog juna. Također su tvrdile da su bile podvrgnute ''zastrašivanju od vlasti'' dok su ''ultra zaštićeni'' članovi pariskog establišmenta pokušavali prikriti ''državnu tajnu''.

One koje šire glasine o transrodnim osobama su Amandin Roj (Amandine Roy), 52-godišnja vidovnjakinja, i Nataša Rej (Natacha Rey) 48, koja se predstavlja kao slobodna novinarka. Obje su se pojavile na četverosatnom YouTube videu u decembru 2021. (koji je u međuvremenu uklonjen) u kojem su tvrdile da je Brižit zapravo rođena kao dječak po imenu Žan-Mišel Tronjo (Jean-Michel Trogneux) 1953. godine. To je inače ime Brižitinog brata, a prije prvog braka zvala se Brigitte Trogneux.

Novčana kazna

Također su tvrdile da Brižitin prvi suprug Andre Luiz Aužiere (André-Louis Auzière), zapravo nikada nije postojao prije njegove prijavljene smrti 2020., u dobi od 68 godina. Sudac je prvobitno kaznio dvije žene novčanom kaznom nakon što ih je obje proglasio krivima za klevetu. No, nakon žalbi, novčana kazna smanjena je na simboličnih nekoliko stotina eura.

Sve strane u slučaju prihvatile su ''simbolične kazne'' izrečene u žalbenom postupku kao konačnu nagodbu za ono što je postalo velika sramota za bračni par Makron. Ove bizarne glasine o Brižit Macron pokupila je krajnja desnica 2022. dok je predsjednik vodio kampanju za reizbor te ih iskoristile za napad na njega, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.