HOLIVUDSKA KREMA

Ovaj selfi srušio je internet prije deset godina, a danas ga mnogi zovu ukletim

Naime, na 86. dodjeli nagrada Oskar voditeljica i komičarka okupila je nekoliko slavnih lica tokom ceremonije i zabilježila taj trenutak

Selfi nastao prije 10 godina. X

M. Z.

10.3.2024

Prošlo je deset godina otkako je voditeljica Elen Dedženeres (Ellen DeGeneres) srušila nekadašnji Twitter, danas poznat pod imenom X, nakon što je objavila selfi s poznatim holivudskim zvijezdama. 

Dodjela Oskara

Naime, na 86. dodjeli nagrada Oskar voditeljica i komičarka okupila je nekoliko slavnih lica tokom ceremonije i zabilježila taj trenutak.


Fotografija na kojoj su se našli Bredli Kuper (Bradley Cooper), Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence), Meril Strip (Meryl Streep), Bred Pit (Brad Pitt), Anđelina Đoli (Angelina Jolie), Džulija Roberts (Julia), Lupita Njongo (Nyong‘o), njen brat Džunior (Junior), Čening Tajtum (Channing Tatum), Kevin Spejsi (Spacey) i jedva vidljivi Džared Leto (Jared) ubrzo je postala viralna. Podijeljena je više od dva miliona puta u periodu od dva sata, a premda je ovaj trenutak ušao u povijest, mnogi se sada šale kako je mobitel kojim je fotografija snimljena bio uklet, piše Index.

Ugasila šou

Tokom deset godina većina je zvijezda s fotografije iskusila privatne ili profesionalne probleme. Voditeljica popularnog ''The Ellen DeGeneres Showa'' suočila se s teškim optužbama 2020., u kojima se tvrdilo da je atmosfera na setu bila toksična. Dedženeres je zatim 2022. odlučila kako će okončati snimanje vlastitog talk showa, koji se emitirao punih 19 godina, a od tada se gotovo pa i ne pojavljuje na TV-u.

Bivši holivudski par također nije pratila sreća. Bred Pit i Anđelina Đoli razveli su se 2019. godine, ali to nije bio kraj problemima. Od početka 2022. na sudu su zbog vinarije u Francuskoj, a započeli su i bitku oko skrbništva nad djecom, usred koje je Džoli optužila Pita da je verbalno i fizički zlostavljao nju i dio njihove djece tokom leta iz Francuske u Sjedinjene Države 2016. godine.

Glumačka diva Meril Strip lani je objavila kako od 2017. ne živi sa suprugom Donom Gamerom (Gummer), s kojim je provela više od 40 godina. Karijera Kevina Spejsija poprilično stagnira od 2017. godine, kada je optužen za seksualno zlostavljanje. Glumac je više puta optužen za seksualne napade, no dosad je oslobođen svih optužbi.

Brojne nesreće

Dženifer Lorens našla se na meti hakera koji su objavili njene golišave fotografije. Bedli Kuper se rastao od svoje partnerice Irine Šajk (Shayk), a njegov posljednji film ''Maestro'' naišao je na podijeljena mišljenja.

Filmski kritičari ističu kako Džulia Roberts u posljednjem desetljeću nije snimila pretjerano dobar film, štaviše, smatraju ih popriličnim promašajima. Jedini kojima je karijera u tih deset godina ostala netaknuta su Čening Tajtum te Lupita Njongo i Džared Leto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.