PREDSTAVILA PROGRAM

Ava Karabatić se kandidirala za parlamentarne izbore u Hrvatskoj: "Legalizacija prostitucije, kastracija pedofila"

Zbog svoje iskrenosti pobjeđivala sam u rijaliti formatima i tu sam najviše osvojila simpatije ljudi, rekla je starleta

Ava Karabatić. Instagram

E. Ag.

12.3.2024

Nakon što se starleta Ava Karabatić kandidovala za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, predstavila je i svoj program uz hit slogan: "FER IGRA - Otrijeznimo se!"

- Zbog svoje iskrenosti pobjeđivala sam u rijaliti formatima i tu sam najviše osvojila simpatije ljudi. U mlađim danima podmetali su mi razne nebulozne izjave (da bih srušila Crkvu vv. Donata u Zadru i sagradila stariju itd.) u cilju diskreditiranja mene kao javne osobe, a audio ili video dokaz za to nikad nije postojao - započela je Ava u svom programu pa navela svoje ključne stavke za rast i razvoj Hrvatske, a među kojima su:

Odvikavanje od alkohola

- Hemijska kastracija silovateljima maloljetne djece i pedofilima

- Povećanje plata i penzija

- Borba protiv korupcije

- Smanjenje 30 posto plate svim poslovnicima

- Iznošenje tema legalizacije prostitucije i marihuane na dnevni red

- Podrška braniteljima (ne ratnim profiterima) i promicanje domoljublja

- Dodatne detaljne istrage za otkrivanje ratnih profitera

- Uvođenje seksualnog obrazovanja u škole

- Podrška zdravstvenim radnicima

- Finansijska podrška studentima i mladima koji započinju život u drugom gradu, prenosi "24sata.hr".

Rijaliti zvijezda je istakla da joj je prethodna godina bila "najteža u životu", a bila je i na odvikavanju od alkohola.

- Poštovani građani/birači RH, s ponosom vas obavještavam da sam odlučila da ponovo istupim na političku scenu, kandidaturom na parlamentarnim izborima. Iskrenost mi je uvijek bila vrlina, zato sam i pobjeđivala u rijaliti formatima, tako sam i s vama podijelila zašto sam bila u dužoj medijskoj pauzi. Za ljude koji ne znaju, iza mene je bio težak period borbe s alkoholizmom, bila sam na odvikavanju, i ne sramim se toga. Nisam krala, nisam nikom štetila, već samoj sebi. Već punih 7 mjeseci nisam okusila ni kap alkohola, i osjećam se odlično, puna energije da se borim dalje - napisala je Ava i opisala potencijalnim glasačima kakva je:

Renesansna provokativna žena

- Za sebe ću ukratko reći da sam renesansna provokativna žena, barokne osobenosti, romantičarskih pogleda i kosmički slobodna. Ovim putem bih zamolila ostale zastupnike da priznaju da su u problemu alkoholizma, to nije nikakva sramota, jer ja i dok sam bila na rubu tog problema nisam radila neke stvari koje danas gledam na političkoj sceni i ne mogu da vjerujem da se to zaista događa. Jedino logično objašnjenje je pijanstvo. Moj slogan ove godine je 'otrijeznimo se!'. Uskoro izbacujem i politički program".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.