STAO U NJENU ODBRANU

Britanski fotograf o skandalu s princezom Kejt: ''Pustite je na miru, to je napravila zbog djece''

Britanski fotograf Rankin odlučio je komentirati skandal koji je nastao kada je princeza Kejt priznala da je uredila fotografiju

Trpi brojne kritike fanova. New York Post

M. Z.

14.3.2024

Nakon što su mnogi fanovi primijetili da je princeza od Velsa Kejt Midlton (Kate Middleton, 42) uredila svoju fotografiju na kojoj pozira sa svoje troje djece za Majčin dan, Kejt se odlučila izviniti. Uprkos pozivima da se objavi izvorna slika, Kensingtonska palača insistirala je da neće ponovo izdati neobrađenu fotografiju Kejt i njene djece.

- Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentiram s uređivanjem. Željela sam izraziti svoje isprike zbog bilo kakve zabune koju je izazvala porodična fotografija koju smo jučer podijelili. Nadam se da su svi koji slave imali sretan Majčin dan - izjavila je Kejt.

Sporna fotografija. Prince of Wales/Kensington Palac

Skandal je odlučio komentirati i britanski fotograf Rankin, koji je inače poznat po svojim portretima Björk, Kejt Mos (Kate Moss), Madone (Madonna), Dejvida Bouvija (David Bowie) i kraljice Elizabete II.

Rankin kaže kako princezu ne treba kritizirati.

- Pustite je je*eno na miru! Bila je u bolnici prije dva mjeseca. Njeno izvinjenje nije bilo potrebno jer je to lična fotografija koju je objavila za Majčin dan. Ljudi je kritiziraju samo zato što misle da je posjeduju - rekao je slavni fotograf.

Rankin. Marc Vorwerk/SULUPRESS.DE

Promjene koje je napravila bile su, kako smatra, kako bi predstavila svoju djecu u najboljem mogućem svjetlu, piše 24.hr.

- Kada snimate djecu, morate im to učiniti zabavnim, morate ih angažirati i morate to učiniti brzo. Ako nisi profesionalac, ne radiš ništa od toga - zaključio je Rankin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.