INTERVJUU ZA BBC

Brat princeze Dajane o njenoj smrti, ali i o Kejt Midlton: Brine me što se desilo...

Ako se osvrnemo na 1997. godinu i na Dajaninu smrt, mislim da je to bilo jako šokantno, kazao je

Čarls Spenser. AP

D. R.

16.3.2024

Čarls Spenser (Charles Spencer), brat princeze Dajane (Diana), je u razgovoru za BBC rekao kako smatra da je pozornost medija koju je pretrpjela njegova sestra puno opasnija od one pažnje koju sada ima Kejt Midlton (Kate Middleton).

- Ako se osvrnemo na 1997. godinu i na Dajaninu smrt, mislim da je to bilo jako šokantno. Okolnosti njene smrti bile su toliko šokantne da je to natjeralo paparace da stvarno pažljivije razmotre što bi mogli, a što ne - rekao je Čarls.

Međutim, izjavio je da ga "brine što se dogodilo s istinom" uslijed brojnih teorija zavjere o sadašnjoj princezi od Velsa. 

Brat princeze Dajane u intervjuu za BBC. BBC

Podsjećamo, svi se pitaju što se događa u britanskoj kraljevskoj porodici. Naime, Kejt Midlton (Kate Middleton) nije vidjelo niti čulo njeno najbliže osoblje, piše US Weekly. Ona je svoj posljednji normalan trenutak u javnosti imala za Božić, nakon čega je sredinom januara bila na operaciji abdomena. 

Prije sedam dana objavila je fotografiju sa svojom djecom kako bi svim majkama u Velikoj Britaniji poželjela sretan Majčin dan. Ubrzo su fanovi kraljevske porodice zaključili da je slika uređena u Photoshopu i pronađena je hrpa grešaka.

Svjetske medijske agencije Associated Press (AP), Reuters, Getty Images i Agence France-Presse (AFP) objavile su obavijest da tu fotografiju više ne koriste i povukle su je, a kao razlog su naveli zabrinutost da je fotografijom "manipulirano".

Nitko ne zna što se zapravo događa s princezom, a internetom kruže brojne teorije zavjere. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.