PREDVIĐANJA

Šta bi se desilo kada bi se Kejt i Vilijam razveli: Jedan od scenarija je i onaj koji je zadesio princezu Dajanu

Ako bi se radilo o razvodu uzrokovanim preljubom, stvari bi postale prilično nezgodne

Princ Vilijam i Kejt Midlton. Facebook

E. Ag.

20.3.2024

Opća lavina skandala u vezi s Kejt Midlton (Kate Midleton) utjecala je i na reputaciju njenog braka s princem Vilijamom (William) koji traje od 2011. godine i koji im je donio troje djece, Šarlot (Charlotte), Džordža (George) i Luja. Bilo je i ranije špekulacija o tome da se čuveni par razvodi, ali nikada u ovolikoj mjeri kao sada, na šta svakako utječe kontekst problema i ozbiljnost situacije.

Teorije zavjere

Nagađa se da je princ Vilijam navodno varao suprugu sa Sarom Rouz Hanberi, kao i da je ona imala vezu s Tomasom Kingstonom. Međutim, ove priče spadaju u teorije zavjere. Zato su čak i krenule glasine o navodnom razvodu pa se situacija poredi s krahom braka Čarlsa (Charles) i Dajane (Diana).

Šta bi se desilo ako bi zaista došlo do razvoda? O ovoj temi dosta se polemiše ovih dana, piše Novosti.Magazin.rs.

Kako piše yahoo.com, s obzirom na to da su djeca Kejt Midlton i princa Vilijama članovi kraljevske porodice, Kejt bi trebalo da dobije dopuštenje od princa Vilijama ako bi željela da odvede djecu iz Ujedinjenog Kraljevstva.

In Style

Male su šanse da bi Kejt htjela da odvede princezu i princa daleko od njihovog oca. Međutim, ako bi se radilo o razvodu uzrokovanim preljubom, stvari bi postale prilično nezgodne. CheatSheet iznosi pretpostavku da bi kraljevska porodica poklonila princezi od Velsa novu rezidenciju s izričitom svrhom ublažavanja zajedničkog starateljstva i sugeriše da bi porodični stan u Kensingtonskoj palači mogao da bude njena oaza.

Situacija s paparacima postala bi nikad gora

Kejt bi, očekivano, bila zbrinuta finansijski u slučaju razvoda. Međutim, iznos o kojem bi se radilo mogao bi da bude znatno manji od onih odobrenih u prethodnim razvodima u kraljevskoj porodici jer je par u braku od 2011. Finansijska naknada određuje se na osnovu trajanja braka.

CheatSheet iznosi i scnenarij da bi Kejt Midlton, u slučaju da dođe do razvoda, bila izloženija paparacima nego ikada prije. Kao primjer navodi se princeza Dajana, koju su nakon razvoda od Čarlsa progonili paparaci sve do njene smrti, pa je poginula 1997. u Parizu dok su je oni jurili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.