EGZOTIČNI LJUBIMAC

Tamara Eklston na meti osuda zbog neobične životinje koju je poklonila kćerki

Tamara Eklston majka je dviju kćerki, a starija Sofija nedavno je proslavila 10. rođendan

Tamara se ne obazire na kritike. Instagram

M. Z.

21.3.2024

Tridesetdevetogodišnja nasljednica Bernija Eklstona (Bernie Ecclestone) majka je dvoje djece, a svojoj je starijoj kćerki poklonila neobičan poklon za rođendan. Zbog odabira nesvakidašnjeg poklona našla se na meti osuda, no čini se kako Tamaru to baš i ne uzrujava.

Ljenjivac na poklon

Desetogodišnjoj kćerkici Sofiji (Sophie) Tamara je poklonila ljenjivca!

Na Instagram profilu objavila je fotografiju kćerke Sofije s egzotičnim poklonom kakvog rijetko kad možemo vidjeti, a ono što je isprva trebala biti nasmiješena fotografija slavljenice, postala je mamac za kritike javnosti.


Na fotografiji je prikazan ljenjivac kako visi na grani usred dnevnog boravka njihovog doma u Londonu dok djevojčica pozira uz njega ponosna na rođendanski poklon koji joj je majka priuštila. Motiv ljenjivaca neobično je popularan u posljednje vrijeme među djecom i mlađima te ljenjivce možemo pronaći na raznim printevima na majicama, školskim potrepštinama i posteljinama, no rijetko ko je otišao ovako daleko i svom djetetu kupio pravog ljenjivca za kućnog ljubimca.

''Ne voli ljude''

Korisnici Instagrama prozvali su je što je kćerki kupila životinju čije je prirodno okruženje samotnjački život u južnoameričkim prašumama, a susreti s ljudima na njih mogu djelovati itekako uznemirujuće, piše Tportal

- Za razliku od domaćih životinja, one ne vole da ih se dodiruje - napisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: ''Oni ne vole ljude. Ta stvorenja NISU za vaše uživanje.''

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.