ŽIVOTNA PRIČA

Martina Fudurić, učesnica "Survivora": Gledam ostalu djecu koja imaju roditelje, a ja nemam

Od sedme godine smo živjeli u domu, sa 13 sam izgubila oca, a sa 24 mi je umro brat koji je tada imao 19 godina

Martina Fudurić. Društvene mreže

23.3.2024

Popularni takmičarski šou-program „Survivor“, koji se emitira na Novoj BH gledaocima prikazuje uzbudljivo nadmetanje takmičara, ali i njihove životne priče, a svoju dušu otvorila je Martina Fudurić.

 Sunce i kiša

Ona je otkrila da je odrasla u domu za nezbrinutu djecu, te da je doživjela teške porodične tragedije. Ona je rodom iz Belavića, malog sela u blizini Karlovca, a trenutno živi i radi u Zagrebu. Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu, a trenutno je posvećena doktorskim studijama i svom poslu učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi za učenike s teškoćama u razvoju.

- Od kada sam došla u „Survivor“ shvatila sam da se mnogo više uklapam sa ljudima nego ranije. Kroz život sam imala dosta neprijatnih situacija. Moja porodična situacija kada sam bila dijete nije bila idealna, nekada se čini da nakon kiše nema sunca, stalno sam se osjećala kao da je sve protiv nas, željela sam da sve pređe na nekog drugog. Od sedme godine smo živjeli u domu, sa 13 sam izgubila oca, a sa 24 mi je umro brat koji je tada imao 19 godina i koji nije ni počeo da živi. Ja sam tada bila ljuta na cijeli svijet, zašto se samo meni to događa - rekla je Martina.

Novi ljudi

Također je kazala:

- Gledam ostalu djecu koja imaju roditelje, a ja nemam, zašto meni ta nepravda? Provela sam dobar dio života u kom sam bila ljuta na sve, bila sam dijete kojem je preko noći došlo sasvim nešto novo. Ne stidim se svoje ljutnje ni emocije, bila sam dijete i ništa mi nije bilo jasno šta se događa oko mene. Nađete se među novim ljudima, novom okruženju i ništa vam nije poznato. Sve faze koje sam imala su mi trebale i zbog svega sam danas ovakva kakva jesam..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.