NE ODUSTAJE

Nove teške optužbe Anđeline Đoli na račun Breda Pita

Njen pravni tim iznio je nove teške i uistinu bombastične optužbe na Pitov račun

Par iz sretnih dana. Instagram

M. Z.

5.4.2024

Anđelina Đoli (Angelina Jolie) i Bred Pit (Brad Pitt) još su na sudu zbog prodaje glumicinog udjela u vinogradu Miraval u Francuskoj, a sad su isplivali i neki šokantni detalji iz njihovog privatnog života. Koliko ima istine u svemu, znaju samo njih dvoje.

Fizičko zlostavljanje

Kako u najnovijoj tužbi tvrde odvjetnici slavne glumice, porodično putovanje avionom u septembru 2016., koje je završilo tako da je Anđelina Đoli zatražila razvod, bilo je prvi puta da je Bred Pit svoje fizičko zlostavljanje usmjerio i na djecu.

Njen pravni tim iznio je nove teške i uistinu bombastične optužbe na Pitov račun, a sve u pokušaju objavljivanja komunikacije koja bi dokazala da je glumac odbio dopustiti svojoj bivšoj supruzi da proda svoj dio vlasništva u zajedničku francusku vinariju i vinograd Chateau Miraval. Od nje je tražio da potpiše ''opsežan'' ugovor o tajnosti podataka.

-Iako je Pitova povijest fizičkog zlostavljanja Anđeline Đoli započela znatno prije porodičnog putovanja avionom iz Francuske u Los Anđeles u septembru 2016., ovaj je let bio prvi put da je svoje fizičko zlostavljanje usmjerio i na djecu. Đoli ga je tada odmah ostavila - stoji u dokumentima koje je na uvid dobio Page Six.

Prema sudskom podnesku, Bred Pit ugovorom o tajnosti ''pokriva svoje loše ponašanje'', bilo ono povezano s Miravalom ili ne, a sve u pokušaju da spriječi bivšu suprugu da javno govori o njegovom navodnom zlostavljanju.

Odvjetnici Anđeline Đoli tvrde i da je glumac htio da se ona ''ugovorno obaveže na šutnju'', nakon što je 2021. otkrio da je predala zapečaćene dokumente u kojima su bili mailovi, sažeci svjedočenja porodice, kao i drugi dokazi, a sve kako bi se riješio njihov spor oko skrbništva nad djecom.

Bilo je to u vrijeme kada je glumac pristao otkupiti dionice francuske vinarije od svoje bivše supruge, no od svega je navodno odustao u strahu da bi zapečaćeni dokumenti Anđeline mogli postati javni.

Pokušaj odvraćanja pažnje

- Gospodin Pit odbio je otkupiti udio gospođe Đoli ako ona neće šutjeti zbog ugovora o tajnosti. Odbivši kupiti njen udio, nakon čega ju je tužio, gospodin Pit je doveo direktno u pitanje zašto mu je taj ugovor toliko važan i za šta se tačno nadao da neće isplivati u javnost - njegovo zlostavljanje gospođe Đoli i njihove porodice - tvrdi Anđelinin odvjetnik Pol Marfi (Paul Murphy), referirajući se time na tužbu Breda Pita iz 2022. jer je ona prodaja svoj udio u vinariji ruskom tajkunu.

Dobro upućeni izvor pak tvrdi kako je ovo samo namjera Anđeline da još jednom pokuša odvratiti pažnju od pravnih gubitaka, ''nudeći nerelevantne ili netačne informacije'' u daljnjim sudskim podnescima, piše Tportal.

-Postoji obrazac da svaki put kada izgubi, ona se nastavi vraćati na ovo...ovdje nema ničeg novog - tvrdi izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.