NOVO LICE

Ejla Prguda, novi top fotomodel BiH za "Avaz": Suze radosnice mojih najbližih daju mi nadu

Neću dopustiti da izgubim sebe zbog popularnosti, izjavila je Prguda

Prguda: San joj je Amerika. Promo

Piše: A. Hodžić

21.10.2021

Mostarka Ejla Prguda novi je top fotomodel Bosne i Hercegovine. Odabrana je na izboru koji se održao prije nekoliko dana upravo u hercegovačkom biseru Mostaru. Izabrana je za najljepšu u konkurenciji 35 djevojaka. Lijepa Ejla za „Avaz“ je govorila o takmičenju, podijelila je utiske te otkrila vidi li se i dalje na modnoj pisti.



Trodnevni kamp

- Iznenađena sam, stvarno nisam očekivala pobjedu... Naravno, svi se mi tu negdje potajno nadamo, ali, eto, na kraju samo jedna pobijedi. Bila je jaka konkurencija, sve djevojke su predivne, družile smo se i uživale na trodnevnom kampu i probama. Modeling me uvijek privlačio, još kao dijete sam gledala svjetske zvijezde na pistama. Ovo je tek prva stepenica mog uspjeha.





Prguda: Volim gledati sve s pozitivne strane. Promo

Šta Vam je ovaj izbor donio?


- Uvidjela sam neku novu stranu sebe. Gledam pojedine stvari s potpuno različite strane. Dosta truda, ulaganja i odricanja bilo je na samom početku, ali se isplatilo. Uvijek, nekako, volim gledati sve s pozitivne strane.


Kakvi su komentari Vaših bližnjih?


- Najveća podrška su mi upravo moji najbliži. Oni koji, nažalost, nisu mogli biti tu, gledali su me iz Amerike, Njemačke, Austrije. Suze radosnice mojih najbližih su dokaz da sam njihov ponos, što mi daje nadu za daljnji rad.



Vlastiti brend

Vidite li se i dalje u modi?


- Naravno, moda me uvijek privlačila. Volim kreirati. Crtanje, šminkanje, modeling, sve su to stvari u kojima uživam i kroz koje svoju maštu mogu ispoljiti. Želja mi je napraviti vlastiti brend.


Postoji li zemlja ili modni brend za koje biste voljeli raditi?


- Najviše me privlače ti neki svjetski popularni brendovi. O državi i nisam toliko razmišljala, ali, ako bih mogla birati, to bi bila Amerika.



Prguda: U životu možemo mijenjati pozicije, ali isto tako ne smijemo dopustiti da pozicija promijeni nas. Promo

Šta ne biste nikad uradili zarad popularnosti i uspjeha u karijeri?


- Mislim da će te stvari same dolaziti i odlaziti. Ja, kao mlada djevojka, nikada neću dopustiti da se izgubim u svemu tome, jer javni posao ima svoje vrline i mane. U životu možemo mijenjati pozicije, ali isto tako ne smijemo dopustiti da pozicija promijeni nas.




Crtanje, šminkanje, ples…

Čime se još bavite, imate li hobije?


- To su, definitivno, crtanje, šminkanje i ples, kojim se bavim već deset godina. Kroz te umjetnosti ja ispoljavam svoje ideje i maštu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.