ZATVORILA ZIMSKU SEZONU

Džejla Glavović - Očuz snimila izvrsne kampanje u Madridu

Ostavila je neizbrisiv trag na domaćoj, regionalnoj, ali i međunarodnoj modnoj sceni

Džejla Glavović - Očuz. Instagram

N. A.

28.2.2023

Najpoznatija figura bosanskohercegovačkog modelinga Džejla Glavović - Očuz, zatvorila je zimsku sezonu u velikom stilu.

U Madridu je snimila izvrsne kampanje za neke od vodećih svjetskih brendova, koji se mogu pronaći i u Bosni i Hercegovinu, zahvaljujući modnoj kompaniji Astra Borovo.

- Nedavno sam imao privilegiju da napravim fotošuting u Madridu, i oduševila me je zapanjujuća moda koju sam vidjela. Energija trenutka bila je zaista neprocjenjiva, a napravila je nevjerovatne fotografije. Od hrabrih printova do kompliciranih detalja, moda u Madridu je doista jedinstvena i oduzima dah. Osjećala sam se nevjerovatno inspirirano gradskom modnom scenom, i jedva čekam da neke od tih elemenata uključim u vlastiti rad. Bilo je to zaista nezaboravno iskustvo - poručila je Džejla ispod objave.

Džejla je nedavno magistrirala na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Njen magistarski rad je u fokus stavio modnu industriju, koja u savremenom svijetu ima političke i društvene konotacije, pored kulturnih.

Prirodan slijed događaja bio je Džejlin odabir ovog master studija, jer je od kraja 90-ih godina, pa sve do sad najtraženiji model iz Bosne i Hercegovine.

Ostavila je neizbrisiv trag na domaćoj, regionalnoj, ali i međunarodnoj modnoj sceni. Iz tog razloga Džejla je pokrenula i agenciju "Swan Model Management" u sklopu koje radi i škola za manekene i scouting, kroz koju Džejla prenosi neprocjenjivo znanje i iskustvo mlađim generacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.