SVJETSKA ZVIJEZDA

Bilbord proglasio Šakiru za Ženu godine

Muzička zvijezda je na više načina a kroz muziku, rekla šta misli o bivšem partneru i njegovom ljubavnom životu

Šakira. Instagram

N. A.

26.4.2023

Svjetska muzička zvijezda Šakira (Shakira) primiti će nagradu Billboardova žena godine na prvoj gala svečanosti "Mujeres Latinas en la Musica" ili Latino žene u muzici. Dvosatni muzički specijal, čiji su domaćini Ivi Kvin i Žaklin Brakamontes, bit će održan 6. maja u Majamiju, a emitovaće se narednog dana na Telemundu.

Bilbord prvi put organizuje "Mujeres Latinas en la Musica", događaj kojim slavi latinoameričke umjetnice, kreativce, žene na rukovodećim pozicijama u muzičkoj industriji, a koje doprinose pozitivnim promjenama i jednakosti polova u muzici. Jednu od nagrada primiti će i pjevačica i glumica Talija.

Šakirina pobjeda dolazi nakon izvanredne godine u kojoj je ona oborila brojne rekorde debijem na španskom jeziku "Monotonia" s Ozunom. U januaru ove godine njen hit "Shakira: BZRP Music Sessions #53" završio je na devetom mjestu Bilbordove Hot 100 liste čime je postala prva žena kojoj je pošlo za rukom da to uradi pjesmom na španskom jeziku.

- Zahvaljujući Šakiri, žene latinskog porijekla širom svijeta osnažene su da pišu muziku i izvode svoje pjesme. Sama je pokrenula taj pokret i danas je uticajnija nego ikada prije, sa svojom gracioznošću, ogromnim talentom. Ona je definciija žene u muzici - rekla je Lejla Kobo iz Bilborda.

Predsjednik zadužen za zabavni sadržaj Telemunda Ronald Dej rekao je sljedeće:

- Šakira je bila ključna u oblikovanju živahnog i raznolikog pejzaža latinomuzike i generalno muzike, tokom svoje karijere. Njena strast, talenat i kreativnost srušili su barijere i osnažili generacije da prihvate naš identitet kroz muziku, a mi smo nevjerovatno ponosni što je prepoznajemo kao ženu godine u muzičkoj industriji.

Muzička zvijezda je na više načina a kroz muziku, rekla šta misli o bivšem partneru i njegovom ljubavnom životu. Numera "Shakira: BZRP Music Sessions #53" spada u takve odgovore.

Nije šutio ni Pike, a nedavno je izjavio da ne obraća pažnju na mržnju koju mu upućuju latino fanovi njegove bivše. Šakira ga je optužila za diskriminaciju latino populacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.