2005. GODINE

"Avazov" vremeplov: Lijepa Bosanka Naza Mazić na pistama Formule 1

Mazić je rodom iz Živinica

Formula 1. AP

H. J. I.

13.5.2023

Formula 1 je pored sjajnih utrka poznata i po lijepim ženama koje krase tribine. Međutim, neke od njih i rade za poznate timove u Formuli 1, a jedna od njih je bila i Bosanka Naza Mazić, koja je za naš list 2005. godine otkrila kako je to raditi za "Ferrari". 

Šta je Naza tada poručila pročitajte u nastavku.

Jedna od djevojaka koje se prije početka svake utrke Formule 1 mogu vidjeti kako šetaju između bolida, nose zastave ili table s imenima i startnim pozicijama vozača, jeste i Naza Mazić, dvadesetogodišnja djevojka iz Živinica, koja posljednjih godina živi u njemačkom Gumersbahu.

- U tom poslu sam već nekoliko godina zahvaljujući angažmanu u modnoj agenciji „FH Promotion“. Od ove godine sam asistentica za tim „Ferarija“. Moj posao je određivati djevojke koje će biti pored njihovih bolida i davati im upute - kaže Naza.

Šta je Naza Mazić poručila za naš list 2005. godine. Avaz

Zbog godišnjeg odmora koji provodi u BiH, propustila je Veliku nagradu Francuske. Zahvaljujući poslu, sklopila je brojna prijateljstva i poznanstva sa vozačima Formule 1.

- Najviše se družim s Huanom Pablom Montojom. On je divan, jednostavan čovjek. Veliki sam prijatelj i s Dejvidom Kultarom, kao i sa braćom Šumaher. Više se družim sa Mihaelom, koji je, nekako, veseliji, opušteniji, dok je Ralf ponekad malo rezerviran - priča Naza.

Na koktelima koji se održavaju nakon utrka upoznala je brojne osobe iz svjetskog džetseta. U posebno dobrim odnosima je sa Kameronom Daglasom, sinom slavnog glumca Majkla Daglasa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.