NAKON NIZOZEMSKE

Transrodna žena osvojila titulu Miss Portugala

Ponosna što sam prva transrodna žena koja se takmičila za titulu Miss Universe Portugala, napisala je

Marina Mašet. Twitter

S. Č.

7.10.2023

Transrodna žena po prvi put je osvojila titulu Miss Portugala i takmičit će se s drugom transrodnom ženom, Miss Nizozemske, za titulu Miss Universe u El Salvadoru, objavili su u petak portugalski mediji.

Marina Mašet (Machete), 28-godišnja stjuardesa, bila je i prva kandidatkinja za titulu Miss Portugala koju je i osvojila na izboru u četvrtak u Borbi u okrugu Evora na jugoistoku zemlje.

- Ponosna što sam prva transrodna žena koja se takmičila za titulu Miss Universe Portugala - napisala je na društvenim mrežama prije pobjede na ovom takmičenju ljepote.

"Godinama mi nije bilo moguće sudjelovati, a danas sam ponosna što sam dio ove nevjerojatne skupine finalistica koje se natječu za titulu Miss Portugala”, dodala je.

U julu je 22-godišnja Nizozemka Riki Kol (Rikkie Kolle) postala prva transrodna žena koja je osvojila titulu Miss Nizozemske.

Marina Mašet i Riki Kol naslijedit će Španjolku Andželu Pons (Angelu Ponce) koja je 2018. godine postala prva transrodna kandidatkinja za titulu Miss Universe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.